Newsroom

Newsroom

Συνεχείς συσκέψεις από την Πολιτική Προστασία για να αποφύγουν το περσινό φιάκο

Υπο τον φόβο της κυνερνητικής ανυπαρξίας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» , στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάνουν συνεχείς συσκέψεις για την αντιμετώιση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα

5486276

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η δεύτερη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και την βέλτιστη προετοιμασία-ετοιμότητα.

Με τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας να είναι η «βουτιά» της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη ο κρατικός μηχανισμός αν και δηλώνει ετοιμότητα δεν αποκλείει απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση ακόμα και το κλείσιμο εθνικών οδών όπου κριθεί σκόπιμο με τις περσινές εικόνες στην Αττική Οδό να στοιχειώνουν το υπουργείο.

Την Κυριακή θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στην Αττική και σε άλλες περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία με την ΟΙΕΛΕ να μιλά για «πρόχειρους και επικοινωνιακούς σχεδιασμούς που δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών»και να προτείνει τον τρόπο που «θα αποφευχθούν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργεί η, σε απολύτως έκτακτες περιστάσεις, σύγχρονη τηλεκπαίδευση».

Τα μέτρα

Στα μέτρα που αποφασίσθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας που θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, ευρισκόμενες σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Επιπλέον, με αποφάσεις που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων. Προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της τροχαίας που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτές είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα αντιολισθητικά μέσα και να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών και άλλων Αρχών.

Στο μεταξύ, με τους συρμούς του προαστικού θα γίνεται η μετακίνηση των επιβατών από και προς το σταθμό Πλακεντίας και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αύριο Κυριακή σε περίπτωση που εκδηλωθεί έντονη χιονόπτωση στο βόρειο τομέα του Νομού Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Hellenic Train» σημειώνοντας παράλληλα ότι τα δρομολόγια του Μετρό θα σταματούν στον σταθμό Πλακεντίας του Μετρό. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα της εταιρίας καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(Με πληροφορίες από efsyn)

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

5299770

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη – Πρωταγωνιστούσε στον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού»

Αστεριάδου

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη – Πρωταγωνιστούσε στον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού»

«Καλό ταξίδι Ιφιγένεια», έγραψε σε ανάρτησή του ο γνωστός σκηνοθέτης, Γιάννης Κακλέας

Ρεπόρτερ της ΕΡΤ αποθέωσε σε ζωντανή σύνδεση Ναν και Παναθηναϊκό – Αν και Ολυμπιακός (video)

ΕΡΤ Ναν

Ρεπόρτερ της ΕΡΤ αποθέωσε σε ζωντανή σύνδεση Ναν και Παναθηναϊκό – Αν και Ολυμπιακός (video)

«Δικαιώθηκε ο ΠΑΟ με αυτόν τον φοβερό παιχταρά, τον Κέντρικ Ναν», δήλωσε ο ρεπόρτερ της…

Aποθεώνει «Ζάρι» και Σάττι το BBC: Αvant-garde ηχητικό κολάζ με τύμπανα, reggaeton και ζουρνά

sati 5 1024x682 1

Aποθεώνει «Ζάρι» και Σάττι το BBC: Αvant-garde ηχητικό κολάζ με τύμπανα, reggaeton και ζουρνά

«Φέτος, υπάρχει μια αναζωογονητική τάση χωρών που χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση και Sτην…