Συλλήψεις δεσμοφυλάκων για τα θανάσιμα βασανιστήρια στον Ίλι Καρέλι

Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβη το τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά τις διώξεις που άσκησε εις…

fylakes 7

Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβη το τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Το απόγευμα ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Ανωναράκης άσκησε και νέα ποινική δίωξη, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, η οποία αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας.

Αναλυτικότερα, οι διώξεις ασκήθηκαν κατά 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας και κατά παντός υπευθύνου για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και αστυνομικών υπαλλήλων.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας. Εξάλλου, μέχρι στιγμής οι διώξεις για το Μαλανδρίνο και κατά των αστυνομικών δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί.

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπευθύνου».

«Πρόκειται για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια του κράτους δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη