Συγκλονίζει η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω» (photos)

Συγκλονιστικά τα όσα καταθέτει η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Στο δικαστήριο και η κατηγορούμενη - Οι δυο γυναίκες βρέθηκαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο μετά την επίθεση

5387724

Ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αλλά και απέναντι στη γυναίκα που της άλλαξε μια για πάντα τη ζωή βρίσκεται η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου που καταθέτει για την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό τον Μάιο του 2020. «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω» και «έλεγα “θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς”», ανέφερε μεταξύ άλλων, με δάκρυα στα μάτια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην συγκλονιστική της κατάθεση.

Η 35χρονη Ιωάννα, η οποία έχει δηλώσει πως θα είναι παρούσα σε κάθε δίκη, έφτασε στις 9 το πρωί στα δικαστήρια. Λίγο αργότερα έφτασε στα δικαστήρια και η 36χρονη κατηγορούμενη της υπόθεσης Έφη Κακαρατζούλα. Οι δυο γυναίκες βρέθηκαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο μετά την επίθεση. 

5387719 1 scaled

Πρώτη στο βήμα από τους συνολικά 34 μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν ανέβηκε η Ιωάννα προκειμένου να περιγράψει λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα της επίθεσης.

Η Ιωάννα που κινδύνευσε να χάσει ακόμα και τη ζωή της και αναγκάζεται να φοράει ειδική μάσκα για τη θεραπεία των εκτεταμένων εγκαυμάτων που της προκάλεσε το βιτριόλι, πέρα από την ημέρα της επίθεσης, αναμένεται να μιλήσει και για τη σχέση της με την κατηγορούμενη, η οποία σημειωτέον δια του δικηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου ζητεί από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ιωάννα: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω»

«Αν αισθανθείτε δυσκολία, δυσφορία ενημερώστε με», είπε  ο πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της. Η Ιωάννα περιέγραψε: «Στις 29 Μαΐου λοιπόν, σηκώθηκα ντύθηκα ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου που εργάζομαι. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ. Ήμουν αφηρημένη. Άκουσα κάποιους θορύβους στο υπόγειο και δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι ήταν η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος επειδή έχει συμβεί και στο παρελθόν. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου μία γυναίκα. Στάθηκε μπροστά. Δεν πέρασα τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμματα με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Έφυγε τρέχοντας».

«Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου. Στα μαλλιά μου στο πρόσωπο μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Καταφέρω να τρέξω για βοήθεια επειδή θυμήθηκα το φαρμακείο. Πήγα τρέχοντας. Πέρασα τον δρόμο χωρίς να κοιτάξω καθόλου. Δεν έβλεπα καταρχάς από το ένα μάτι καθόλου», συμπλήρωσε.

«Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Επειδή άρχισα να ου παίζω «βοήθεια κάποιος μου έριξε κάτι καυστικό, δώστε μου λίγο νερό». Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα», ανέφερε η Ιωάννα.

«Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω», είπε η Ιωάννα.

5387727 scaled

«Φώναζα θεέ μου βοήθησέ με»

Εν συνεχεία, με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έλεγα “θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς”. Έβγαλα τα ρούχα μου. Με σκέπασαν. Θυμάμαι απλά να με βρέχουνε να ουρλιάζω να πονάω να ξανακοιμάμαι να ξανά ξυπνάω, μ έκαναν τομές στο μάτι μ και στο αυτί. Αυτά δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω».

«Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεσιά στους διαδρόμους. Μια κυρία αναφώνησε θεέ μου κ κατάλαβα ότι το είπε για μένα (κλαίει) κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή», πρόσθεσε.

«Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα κ απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως γιατί τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο», σημείωσε η Ιωάννα.

Ακόμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είπε πως: «Η κατηγορούμενη είπε στην ξαδέρφη μου μετά την επίθεση ότι “εντάξει, αν δεν μπορεί να δουλέψει, θα πάρει αποζημίωση και θα ζήσει”. Αυτό το σχόλιο σε συνδυασμό με τις ανακρίσεις και με όσα μου έχει αναφέρει η μητέρα μου, ότι “κάποιος ή κάποιοι είχαν προσπαθήσει να με δουν στο νοσοκομείο”, δείχνουν ότι στόχος ήταν να με σκοτώσει».

«Αυτό που είπε στην ξαδέρφη μου δείχνει άνθρωπο με έλλειψη συναισθήματος, λες και μιλούσε για ένα αυτοκίνητο που χάλασε», κατέληξε.

Παρούσα η κατηγορούμενη

Λίγο μετά τις 09:30 η 36χρονη κατηγορούμενη μπήκε στη δικαστική αίθουσα. Γύρω από την κατηγορούμενη βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και διεκόπη προκειμένου να εκδικαστούν πρώτα οι άλλες υποθέσεις του πινακίου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρευρέθηκε στο δικαστήριο, σε αντίθεση με την κατηγορούμενη η οποία ήταν απούσα. «Με την απουσία της στη δίκη απέδειξε ποσό ψυχρή και δειλή είναι» είπε η χαρακτηριστικά η 35χρονη κατά την αποχώρησή της.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα Γ. Νούλη, η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να σκοτώσει την 35χρονη Ιωάννα, λόγω της μεγάλης ποσότητας και πυκνότητας του καυστικού υγρού που έριξε στο θύμα και θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Μέχρι και σήμερα, η κατηγορουμένη δεν έχει εξηγήσει στις αρχές ποιος ήταν ο λόγος που την ώθησε να προβεί σε μία τέτοιας σκληρότητας επίθεση και επιμένει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει, αλλά να πονέσει και να τραυματίσει το θύμα.

Για την δίκη έχουν  κληθεί να καταθέσουν 35 μάρτυρες κατηγορίας ανάμεσά τους και θεράποντες ιατροί της 35χρονης Ιωάννας.

5387729

5387730

5387731

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

AP24116535072336

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

Στο σοκαριστικό βίντεο από τις κάμερες σώματος των ενστόλων φαίνεται ο 53χρονος να αντιστέκεται στη…

Αρζόγλου: Αλλαγή στάσης για τον Κώστα Κωστόπουλο μετά τη μαρτυρία της Διδασκάλου – «Θλίβομαι για τον έως τότε φίλο μου και οικτίρω τον εαυτό μου»

2257373

Αρζόγλου: Αλλαγή στάσης για τον Κώστα Κωστόπουλο μετά τη μαρτυρία της Διδασκάλου – «Θλίβομαι για τον έως τότε φίλο μου και οικτίρω τον εαυτό μου»

«Η εικόνα άλλαξε εντελώς από τη μαρτυρία της κυρίας Κατερίνας Διδασκάλου και την επικοινωνία μας»,…

Μας μπέρδεψε ο Καλλιάνος: Στην Καινούργιου «κανένα θέμα με τον Άδωνι» – Στον Λιάγκα… «να βγει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο» (video)

InCollage 20240424 163106834

Μας μπέρδεψε ο Καλλιάνος: Στην Καινούργιου «κανένα θέμα με τον Άδωνι» – Στον Λιάγκα… «να βγει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο» (video)

Λίγο μπερδεμένα τα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη