Συγκλονίζει η εικόνα: Tαξίδεψαν 11 μέρες πάνω στο πηδάλιο πλοίου, από τη Νιγηρία στα Κανάρια Νησιά

Τρεις μετανάστες που ξεκίνησαν από τη Νιγηρία άντεξαν 11 μέρες καθισμένοι σε πηδάλιο δεξαμενόπλοιου μέχρι να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά. Διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή.

Ισορροπώντας στο πηδάλιο δεξαμενόπλοιου – για 11 ολόκληρες μέρες – τρεις μετανάστες ταξίδεψαν από τη Νιγηρία στα Κανάρια Νησιά, ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή. Διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Νιγηρία και έφτασαν στα Κανάρια Νησιά. Εκεί όταν τους βρήκε η ακτοφυλακή διαπιστώθηκε πως όλο αυτό το διάστημα ισορροπούσαν στο πηδάλιο, ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Οι ισπανικές αρχές ανάρτησαν στα social media φωτογραφία στην οποία οι τρεις άνθρωποι φαίνονται σκαρφαλωμένοι πάνω στο πηδάλιο του τάνκερ Alithini II. Το πλοίο με σημαία Μάλτας έφτασε στο Λας Πάλμας το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από ταξίδι 11 ημερών από το Λάγος, σύμφωνα με το την ιστοσελίδα Marine Traffic.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και δέχθηκαν τις φροντίδες γιατρών για υποθερμία και αφυδάτωση. «Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία. Οι λαθρεπιβάτες δεν έχουν πάντα την ίδια τύχη», έγραψε στο Τwitter ο Txema Santana, δημοσιογράφος και σύμβουλος μετανάστευσης της κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων.

Συγκλονίζει η εικόνα:

Τον Οκτώβριο του 2020 τέσσερις άνθρωποι ταξίδεψαν πάνω στο πηδάλιο δεξαμενόπλοιου που σάλπαρε από το Λάγος και κρύβονταν για δέκα ημέρες, προτού τους ανακαλύψει η αστυνομία καθώς το πλοίο έφτανε στο Λας Πάλμας

Οι αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά- έπειτα από επικίνδυνα ταξίδια από τη βόρεια Αφρική- έχουν αυξηθεί δραματικά από τα τέλη του 2019, όταν ενισχύθηκαν οι έλεγχοι σε άλλες διαδρομές της Μεσογείου. Τους πρώτους πέντε μήνες του 2022 οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 51%, σε σύγκριση με πέρυσι.

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

ΗΠΑ: Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσι Πελόζι

Το βίντεο της επίθεσης με βαριοπούλα που δέχτηκε ο σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής…

O Γιώργος Κύρτσος αποκάλεσε με ευθείες βολές «αρχιδιαπλεκόμενο» τον Μητσοτάκη

O Γιώργος Κύρτσος αποκάλεσε με ευθείες βολές «αρχιδιαπλεκόμενο» τον Μητσοτάκη

Ευθείες βολές για τον «αρχιδιαπλεκόμενο» Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος με…