To συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τους Μαύρους Πάνθηρες (video)

Η ταινία του Goran Olsson συνθέτει ένα μωσαϊκό εικόνων, μουσικής και αφήγησης που εξερευνά το κίνημα και εξετάζει την εξέλιξη του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων στη μαύρη κοινότητα από το 1967 έως το 1975.

black power

Μια ταινία μεστή και πλούσια σε εξαιρετικό αρχειακό υλικό, που διατηρεί ακόμα τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα και τη δύναμη των λόγων που παρουσιάζει. Συναρπαστικές συνεντεύξεις και ντοκουμέντα, μας μεταφέρουν σε ένα κλίμα αναβρασμού, μεγάλων κοινωνικών αλλαγών, συγκρούσεων αλλά και ελπίδων, και μας δίνουν ένα υπέροχο μάθημα για τις επόμενες γενιές, καθώς οι αδικίες στον κόσμο δεν έχουν εξαντληθεί, αλλά ούτε και οι νέοι ήρωες.

Η ταινία εξετάζει την εξέλιξη του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων στην μαύρη κοινότητα από το 1967 έως το 1975. Συνδυάζει μουσική και 16mm φιλμ, τραβηγμένο εκείνη την εποχή, το οποίο ανακαλύφθηκε στα αρχεία της Σουηδικής τηλεόρασης και ήταν στην αφάνεια για πάνω από 30 χρόνια.

Επίσης, έχει σύγχρονες ηχητικές συνεντεύξεις από εξέχοντες αφροαμερικανούς καλλιτέχνες, ακτιβιστές, μουσικούς και ακαδημαϊκούς. Η ταινία ρίχνει ένα βλέμμα στους ανθρώπους, στην κουλτούρα και την κοινωνία εκείνη, που κατάφερε να επιφέρει τέτοιες μεγάλες κοινωνικές αλλαγές.

Είναι το απόλυτο κινηματογραφικό ταξίδι στη μουσική και τα γκέτο της Αμερικής του ’60 και ’70.

Πρωταγωνιστές του, είναι ενεργοί ακτιβιστές του κινήματος κατά τη δεκαετία του ’60 και 70, όπως η συγγραφέας και ακαδημαϊκός Angela Davis, ο ηγέτης των Μαύρων Πανθήρων Stokely Carmichael, η καθηγήτρια και κοινωνιολόγος Kathleen Cleever.

 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…