Στον δρόμο 24 οικογένειες από το κλείσιμο του Δημοτικού Καρά Τεπέ

Το κλείσιμο του Καρά Τεπέ είχε θύματα πρόσφυγες και Έλληνες. Ο παραλογισμός, η σκληρότητα, η αναλγησία αυτών που παίζουν τα προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια, πάνω στις πλάτες φτωχών Ελλήνων και ανυπεράσπιστων αλλοδαπών, δείχνουν πόσο λάθος είναι να ξεχωρίζουμε την δυστυχία, τη φτώχεια και την απόγνωση.

mplokia.gr 06/05/2021 | 11:27

Την Μ. Παρασκευή, λίγες μέρες πριν την εργατική Πρωτομαγιά, έφτασαν στους εργαζόμενους της Δημοτικής δομής προσφύγων στον Καρά Τεπέ, οι πρώτες κοινοποιήσεις των απολύσεων.

«Εικοσιτέσσερις  οικογένειες είμαστε. Και οι κοινοποιήσεις των πρώτων  απολύσεων έγιναν τη Μ.Παρασκευή.  Διαμαρτυρηθήκαμε, στείλαμε υπομνήματα, αλλά κανένας δεν μας έδωσε σημασία», έλεγε ένας εργαζόμενος  που είχε απολυθεί.

Το κλείσιμο του Καρά Τεπέ είχε θύματα πρόσφυγες και Έλληνες. Ο παραλογισμός, η σκληρότητα, η αναλγησία αυτών που παίζουν τα προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια, πάνω στις πλάτες φτωχών Ελλήνων και ανυπεράσπιστων αλλοδαπών, δείχνουν πόσο λάθος είναι να ξεχωρίζουμε την δυστυχία, τη φτώχεια και την απόγνωση. Για όλους τους ανθρώπους είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί τα συναισθήματα της θλίψης είναι ίδια.

Οι πολιτικάντηδες που δεν άφηναν γάμο για γάμο, κηδεία  για κηδεία,  μνημόσυνο για μνημόσυνο, τώρα που θεωρούν ότι έχουν πολιτικό συμφέρον, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να αφήσουν χωρίς δουλειά, εικοσιτέσσερις εργαζόμενους.  Είτε είναι Μεγάλη Εβδομάδα, είτε Μεγάλη Παρασκευή, είτε εργατική Πρωτομαγιά,  είτε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία.

Όταν σας χτυπάνε φιλικά την πλάτη ή σας χαιρετούν εγκάρδια, να τους ψηφίσετε θέλουν. Ψεύτικοι είναι και ψεύτικο σαν Αποκριάτικη μουτσούνα το προσωπείο που φορούν. Αυτοί είναι. Και μην ψάχνετε να ρίξετε ευθύνες για τις δύσκολες ζωές σας στους Αφγανούς, τους Σύριους ή τους Πακιστανούς. Οι υπεύθυνοι για τις δύσκολες ζωές σας δίπλα σας είναι. Είναι αυτοί που μας κυβερνούν και είναι Έλληνες…

Πηγή: mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr