Στο πολύπαθο 1ο ΓΕΛ που πλημμύρισε από την κακοκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο 1ο Γενικό Λύκειο και στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ντροπιαστικές εικόνες της περασμένης εβδομάδας, κατά το πέραμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

NewsRoom 20/10/2021 | 23:54

Σημειώνεται ότι οι μαθητές έκαναν μάθημα σε κοντέινερ, το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1999 μετά τον σεισμό της Πάρνηθας.

Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν καθώς και να εκδοθεί η οικοδομική άδεια προκειμένου να καλυφτούν οι κτιριακές ανάγκες του σχολείου και να απομακρυνθούν οι αίθουσες των κοντέινερ.

«Η Κυβέρνηση καλείται να καλύψει την αντιπλημμυρική θωράκισης των δημόσιων σχολικών υποδομών ώστε αυτές να εγγυώνται την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Σχολικές μονάδες σε όλο το λεκανοπέδιο λειτουργούν χωρίς να πληρούν τις υποτυπώδεις υποδομές απορροής των ομβρίων υδάτων», δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για ντροπιαστικές εικόνες την προηγούμενη βδομάδα στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα επεσήμανε ότι «αξίζουμε αξιοπρεπείς υποδομές ανθεκτικές σε ακραία και μη ακραία καιρικά φαινόμενα. Δήμοι, περιφέρεια και πολιτική προστασία πρέπει να υλοποιήσουν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας όλων των δημοσίων υποδομών και δημοσίων κτηρίων.


» Η πύκνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω κλιματικής αλλαγής θέτει επί τάπητος τη λειτουργία, την ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα όλων των δομών του κρατικού μηχανισμού και όλων των επιπέδων διοίκησης για τον έγκαιρο προγραμματισμό,  την άμεση αλλά και την μακροπρόθεσμη υλοποίηση των απαραίτητων έργων βιώσιμης λειτουργίας των πόλεων σε συνθήκες κλιματικής αποσταθεροποίησης.»

Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτο από τους Κώστα Ζαχαριάδη(βουλευτής βορείου τομέα Αθηνών - τομεάρχης Εσωτερικών), Γιώργου Μπαλάφα (περιφερειακού συμβούλου), Άρη Βασιλόπουλο (δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), Ανεμογιάννης Γιώργος (δημοτικός σύμβουλος - αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου), Νανή Πολίτου (Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ), Ελένη Παπανικολάου (συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας).