Newsroom

Newsroom

Στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα: "Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών" (εικόνες)

Στην Αθήνα προσγειώθηκε στις 2:50 το μεσημέρι, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

5af2fb031dc524567e8b4582

Λίγα λεπτά μετά την προσγείωση άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους και ο πρίγκιπας Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του εμφανίστηκαν. Η Δούκισσα της Κορνουάλης εμφανίστηκε με λευκό φόρεμα ως το γόνατο, ο πρίγκιπας Κάρολος με κοστούμι και τα παράσημά του στο πέτο του!

Για την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας Γιώργος Γεννηματάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ και η πρέσβειρα της Βρετανίας.




Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.







Μετά την άφιξή τους το ζευγάρι οδηγήθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί, πραγματοποιήθηκε τελετή κατάθεσης στεφάνου και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο.




«Ο καιρός στην Αθήνα δείχνει πως είστε πάντα ευπρόσδεκτος»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός, Σίσσυ υποδέχτηκαν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας. «Καλωσήρθατε στην Ελλάδα» ήταν η πρώτη κουβέντα του Έλληνα προέδρου

«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα στο πλαίσιο μιας επίσκεψης που είναι ιστορικής γιατί είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα επίσημα ο διάδοχος του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Αυτή η επίσκεψή σας προσθέτει έναν πολύ σημαντικό κρίκο σε αυτή την αλυσίδα φιλίας», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων ότι αυτό που μένει σε όλους τους Έλληνες είναι «οι κοινοί αγώνες» που δώσαμε σε δυο παγκόσμιους πολέμους. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτούς τους αγώνες”.

«Ο καιρός στην Αθήνα δείχνει πως είστε πάντα ευπρόσδεκτός» σημείωσε και τόνισε “δεν ξεχνάμε τις ελληνικές σας ρίζες”

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Κάρολος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την υποδοχή που του επεφύλασσε, στάθηκε στους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών.

«Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε» πρόσθεσε.


Με τα πόδια στο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Τσίπρα

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολο συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έφτασε με τα πόδια από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μαξίμου. Η σύζυγός του Καμίλα δεν τον ακολούθησε αφού έφυγε για να συναντήσει την σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο πρωθυπουργός στη σύντομη δήλωσή του τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου. Αποκάλυψε δε ότι αποδέχτηκε πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι να επισκεφτεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα. Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε επίσης με το πόσο καλά μιλάει τα ελληνικά η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος από την πλευρά του δήλωσε ξανά ευγνώμων για την υποδοχή και τόνισε πως έχει… ξεχάσει την προηγούμενη επίσκεψή του γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια!





Ο πρωθυπουργός στη σύντομη δήλωσή του τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου. Αποκάλυψε, ακόμη, ότι αποδέχτηκε πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι να επισκεφτεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε επίσης με το πόσο καλά μιλάει τα ελληνικά η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος από την πλευρά του δήλωσε ξανά ευγνώμων για την υποδοχή και τόνισε πως έχει ξεχάσει την προηγούμενη επίσκεψή του γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια!


Το πρόγραμμα του ζεύγους

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα μεταβούν στη συνέχεια την πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, στην οποία και θα διαμείνουν, ενώ θα ακολουθήσει στις 8.30 μ.μ. το δείπνο προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Πέμπτη 10/5 στις 10 π.μ. ο διάδοχος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να περπατήσει στους παρακείμενους δρόμους της Αρχιεπισκοπής (η οποία συνορεύει με την Πλάκα και το Μοναστηράκι) αλλά και να επισκεφτεί καταστήματα.

Στις 11.20 π. μ. ο Κάρολος θα επισκεφθεί το συμμαχικό νεκροταφείο στον Άλιμο, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια θα μεταβεί σε βρετανικά πλοία που έχουν αγκυροβολήσει στον Σαρωνικό (αλλά και στο θωρηκτό Αβέρωφ).

Η Καμίλα Πάρκερ θα επισκεφθεί το μεσημέρι τη Μονή Καισαριανής αλλά και το Ίδρυμα για Κακοποιημένες Γυναίκες του Δήμου Αθηναίων, ενώ στις 3.20 μ.μ. ο Κάρολος θα ξεναγηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Θα ακολουθήσει στις 6.30 μ.μ. δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία, και στις 8 μ.μ. την Αγγλικανική Εκκλησία

Το πρόγραμμα της Πέμπτης θα κλείσει με ιδιωτικό δείπνο στο Athens Club .

Στις 11/5 ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα θα αναχωρήσουν στις 11.15 π.μ. από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Ηράκλειο όπου θα επισκεφθούν την Κνωσό και τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή.

Η Καμίλα θα επισκεφθεί επίσης το οινοποιείο Λυραράκη αλλά και προσφυγόπουλα στο Ηράκλειο, ενώ ο Κάρολος θα μεταβεί στην Πλατεία Αρχάνων για φαγητό και… κρητικό γλέντι.

Στις 4 μ.μ. Κάρολος και Καμίλα θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία.






Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

PATRA GRAFEIO pritanis

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι παραμένει αποκλεισμένος και…

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…