Στη Νέα Ορλεάνη ο Ομπάμα 10 χρόνια μετά τον "Κατρίνα"

Στα μέρη που επλήγησαν από τον τυφώνα Κατρίνα, στη Νέα Ορλεάνη, θα βρεθεί σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να χαιρετίσει  την άνθηση της περιοχής, δέκα χρόνια μετά. Ο "Κατρίνα" ήταν ένας από τους φονικότερους στην ιστορία των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν αιτία να φανούν οι παραλείψεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των Αμερικανών.

obama visit

Στα μέρη που επλήγησαν από τον τυφώνα Κατρίνα, στη Νέα Ορλεάνη, θα βρεθεί σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να χαιρετίσει  την άνθηση της περιοχής, δέκα χρόνια μετά. Ο “Κατρίνα” ήταν ένας από τους φονικότερους στην ιστορία των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν αιτία να φανούν οι παραλείψεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των Αμερικανών.

Ο Ομπάμα αναμένεται να μεταβεί στις πληγείσες συνοικίες από τη φυσική καταστροφή, “την πιο δαπανηρή στην αμερικανική ιστορία” (150 δισεκ. δολάρια το ύψος των ζημιών μόνο στην πόλη της Νέας Ορλεάνης).

Την επομένη της καταστροφής, “κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη θεαματική πρόοδο που επιτεύχθηκε”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, ο Τζος Ερνεστ, κάνοντας λόγο για μια πόλη που είναι σε “άνθηση” όπου “είναι ωραίο να ζει κανείς και να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά”.

Στην ομιλία του, ο Ομπάμα προτίθεται να εξάρει την πρόοδο που πραγματοποιήθηκε με τη “μεγάλη στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης” η οποία αποδεικνύει “αυτό που η χώρα μπορεί να κάνει όταν ενώνεται για έναν φιλόδοξο στόχο”.

Όταν ο τυφώνας Κατρίνα, κατηγορίας 5, έπληξε τη νότια ακτή των ΗΠΑ στις 29 Αυγούστου του 2005, η “Big Easy” (προσωνύμιο της Νέας Ορλεάνης), μέρος της οποίας ήταν χτισμένο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βυθίστηκε στο χάος και 1.833 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη