Στα ίχνη….των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου η ΕΛ.ΑΣ (;)

Αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από το δικηγορικό γραφείο του 52χρονου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στα Εξάρχεια.

59e222d31dc5240e5b8b4588

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι εκτελεστές είναι σεσημασμένοι, δηλαδή έχουν «φάκελο», με αποτέλεσμα να εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία των ερευνών. Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δοθεί εντολές προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στη διαδικασία ταυτοποιήσεων αποτυπωμάτων και DNA που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση, ούτως ώστε να μη χαθεί χρόνος για τις Αρχές.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις και έχουν εικόνα για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Ασκληπιού 154, όπου έπεσε νεκρός ο γνωστός ποινικολόγος. Τα βασικά στοιχεία έχουν συλλεχθεί από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του θύματος, ο οποίος υποδέχθηκε τους δύο δράστες κατά την είσοδό τους στο κτίριο. Συγκεκριμένα, τόσο από τις σημειώσεις όσο και από τη μαρτυρία του 32χρονου ασκούμενου δικηγόρου, οι δράστες μίλησαν για δύο ποινικές υποθέσεις, για τις οποίες υποτίθεται ότι επιθυμούσαν την παροχή νομικών υπηρεσιών. Η μία, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είναι ανύπαρκτη. Η άλλη αφορά σε υπαρκτό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, αλλά και αυτή θεωρείται από τους αστυνομικούς ως προσχηματική, προκειμένου να μην μιλήσουν οι δολοφόνοι μπροστά στον συνεργάτη του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσε ο ασκούμενος δικηγόρος, οι δράστες ήταν αλλοδαποί, μιλούσαν “σπαστά” ελληνικά και τους έβλεπαν πρώτη φορά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ο ένας ήταν ηλικίας 30-40 ετών, ύψους περίπου 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους περίπου 1,65-1,70, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Δεν φοβόταν για κάτι το θύμα

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προέκυψε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος φοβόταν για τη ζωή του ή ότι είχε δεχθεί απειλές. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχε προσωπική ασφάλεια αλλά ούτε και κάμερες ασφαλείας στο γραφείο του. Το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία, έπινε καφέ σε πολύ καλή διάθεση με συνάδελφό του στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εξέφραζε μάλιστα τη χαρά του ότι ο γιος του θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση στη δικηγορία ξεκινώντας την πρακτική του άσκηση στο γραφείο του.

Από Δευτέρα ο ποινικολόγος θα συνέχισε να δουλεύει πάνω σε σοβαρές υποθέσεις που αφορούν σε εγκληματικές οργανώσεις. Το σύνολο των υποθέσεων αυτών έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας, όπως και οι αναλύσεις των κλήσεων και των sms που πραγματοποίησε το θύμα τα τελευταία 24ωρα. Βέβαιο θεωρείται ότι μία από τις κλήσεις που είχε δεχτεί ήταν από τους δράστες, χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι έγινε από κινητό τηλέφωνο που είναι δηλωμένο με τα στοιχεία του πραγματικού κατόχου.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…