Newsroom

Newsroom

Squid Game: Ανήλικα παιδιά μιμούνται τα παιχνίδια της σειράς – Προειδοποίηση από τα σχολεία

Ακόμα και με κυρώσεις απειλούν τους γονείς βρετανικά σχολεία που μέσα από επιστολές επιχειρούν να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες της νοτιοκορεάτικης σειράς 

Καταγραφή 3

Μια νέα, ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη έρχεται στο φως της δημοσιότητας στον απόηχο της σειράς «Squid Game».

Τα σχολεία προειδοποιούν τους γονείς μέσω επιστολών να μην αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη νέα νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix «Squid Game» αφότου αναφέρθηκαν περιστατικά όπου οι ανήλικοι μαθητές μιμούνταν τα βάρβαρα παιχνίδια της δημοφιλούς σειράς.

Ένας πατέρας είπε ότι το σχολείο των παιδιών του  στο ανατολικό Λονδίνο, έχει προειδοποιήσει τους γονείς για το γεγονός ότι οι μαθητές παίζουν ήδη τη δική τους έκδοση του «Squid Game» στο διάλειμμα και ότι οι γονείς θα μπορούσαν να τιμωρηθούν για αυτό.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σχολείο των παιδιών μου έπρεπε να στείλει μια επιστολή, λέγοντας στους γονείς ότι τα παιδιά παίζουν τη δική τους εκδοχή του Squid Game και ότι στους γονείς θα επιβληθούν κυρώσεις, εάν τα παιδιά τους μιμούνται το Squid Game. Η δημοτικότητα αυτής της σειράς έχει πάει σε άλλο επίπεδο», έγραψε στο Twitter ο πατέρας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Αγγλικής Dailymail, εκπρόσωπος ενός σχολείου δήλωσε ότι: «Ως απάντηση σε αυτήν την εκπομπή έχουμε βάλει επιπλέον μαθήματα για τη βία και τις βλάβες που μπορεί να προκληθεί από την έκθεση στο διαδίκτυο».

Ένας γονέας που ζει στο Deal έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι: «Λάβαμε 2 σχολικές επιστολές οι οποίες προειδοποιούσαν τους σχετικά με τις συνέπειες που έχει στα ανήλικα παιδιά η παρακολούθηση της νοτιοκορεάτικης σειράς «Squid Game», ενώ πρόσθεσε ότι: «Αρχίζω να πιστεύω ότι μια πιο γενική επιστολή σχετικά με τη γονική μέριμνα μπορεί να είναι πιο χρήσιμη. Θα πρέπει όλοι οι γονείς, γενικά, να προσέχουν τι βλέπουν  τα παιδιά τους στην τηλεόραση».

Ένα άλλο σχολείο στο Κεντ επιβεβαίωσε ότι η «ομάδα προστασίας» του είχε στείλει γράμμα στους γονείς, εκφράζοντας ανησυχίες για το περιεχόμενο της σειράς.

Πηγή: DailyMail.com

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη