Newsroom

Newsroom

Σπίρτζης: Αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της χώρας μας

Μέχρι τον Μάρτη του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι και έτσι η σιδηροδρομική σύνδεση μέχρι τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, θα μειωθεί χρονικά κατά μισή ώρα.

5759703b1dc524e80c8b4677 1

Από τον Ιούνιο του 2017 θα δοθεί σε κυκλοφορία, αφού προηγούμενα, για τρεις μήνες, θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

Αυτά προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, που επισκέφθηκε το κεντρικό εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στο Λιανοκλάδι.

«Μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, το συνολικό έργο ολοκληρώνει την σιδηροδρομική ΠΑΘΕ. Με την ολοκλήρωση του μειώνεται κατά 1 ώρα, τουλάχιστον, η απόσταση της Αθήνας από τη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας παράλληλα ότι «μένουν μόνο δύο τμήματα του έργου. Το ένα, Τιθορέα-Λιανοκλάδι, θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2017 και θα δοθεί σε κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2017, με τις δοκιμές που πρέπει να γίνουν και το δεύτερο τμήμα, Λιανοκλάδι- Δομοκός, θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 και θα δοθεί σε κυκλοφορία τον Μάρτη του 2018, μετά τους απαιτούμενους ελέγχους» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Σπίρτζης ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, για την εξέλιξη των έργων, σημείο προς σημείο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βούρδας και τα επιτελικά στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης από την Αθήνα μέχρι την Τιθορέα, έτσι ώστε αρχές της επόμενης χρονιάς να γίνεται αλλαγή μηχανών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τιθορέας. Υπογράμμισε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στη σήραγγα Καλλιδρόμου, αλλά και στο υπόλοιπο δίκτυο, μέχρι το Λιανοκλάδι. Σημείωσε ακόμη ότι συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την δημιουργία των νέων σιδηροδρομικών σταθμών, όπως στην περιοχή του Μώλου, όπου έχει ολοκληρωθεί. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο συνολικός σταθμός της Τιθορέας, ενώ εξελίσσονται οι εργασίες σε ένα μεγάλο μέτωπο στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου, τον οποίο επισκέφτηκε ο κ. Σπίρτζης.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…