"Σωτηρία με λένε" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, το έργο της Σοφίας Αβαρμίδου «Σωτηρία με λένε» ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια δεν σταματά να μιλά για την πολυτάραχη ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, η αναχώρηση για την Αθήνα μια μέρα μετά το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, η συνεργασία με τον Τσιτσάνη…

Η σκληρότητα μπερδεύεται με την ευαισθησία, το παρόν με το παρελθόν, η αγάπη με το μίσος, αποκαλύπτοντας μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν χάνει, ούτε μια στιγμή, το χιούμορ και το πάθος της για τη ζωή.

Σημείωμα σκηνοθέτριας:

«Λίγα πράγματα μπορεί κανείς να προσθέσει δίπλα στο όνομα της Σωτήρας -όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της- χωρίς να ακουστούν κοινότοπα και χιλιοειπωμένα. Η Σωτηρία Μπέλλου αγωνίστηκε σε όλη της την -αδιαμφισβήτητα μυθιστορηματική- ζωή ενάντια σε όσα το ένστικτο και η συνείδησή της της υπαγόρευαν, έχοντας μοναδικό σκοπό της να είναι και να νιώθει ελεύθερη. Και αυτό είναι τρομακτικό. Ακόμα πιο τρομακτικό είναι να βρίσκεσαι έγκλειστος σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου σχεδόν για ενάμιση χρόνο, ελπίζοντας πως δεν θα χάσεις τη φωνή σου και να ξημερώνει το πρωί που αυτό θα συμβεί. Η Μπέλλου δεν φοβήθηκε ποτέ τον θάνατο. Την αναμονή του φοβόταν. Την βρίσκουμε εκεί που θα αποπειραθεί, όσο έχει ακόμα φωνή, να σκοτώσει αυτήν την αναμονή γεμίζοντας τον αέρα με τις λέξεις της. Ένα αδάμαστο θηρίο στο κλουβί μιας ιδρυματικής ετεροτοπίας που κυοφορεί το απρόοπτο: εδώ τα πάντα μπορεί να συμβούν».

Συγγραφέας: Σοφία Αβραμίδου

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου

Σκηνικά: Όλγα Χατζηιακώβου

Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου

Μουσική: Χριστίνα Χατζηβασιλείου

Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου

Παίζουν: Έφη Σταμούλη, Έλλη Χατζεϊπίδου

Info:

Κεντρική Σκηνή, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα, Τηλ. 210 921 290

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη-Παρασκευή: Κανονικό: 15€, Μειωμένο: 12€, Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό: 18€, Μειωμένο: 15€