Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Στηρίζει τις καταλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το ΣΕΗ στηρίζει τις καταλήψεις στο κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου και στο Βασιλικό Θέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. από τους/τις σπουδαστές/ριες όλων των δραματικών σχολών.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ:

Από χτες το βράδυ και από σήμερα το βράδυ, αντίστοιχα, το κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου και το Βασιλικό Θέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. τελούν υπό κατάληψη από τους/τις σπουδαστές/ριες όλων των δραματικών σχολών.

Ο αγώνας έχει γιγαντώσει.

Είναι μαζικός και πολυμορφικός: απεργίες σε θέατρα και γυρίσματα, γενική συνέλευση, αλλεπάλληλες πορείες και κινητοποιήσεις, έξω από υπουργεία, στο δρόμο, στο Σύνταγμα, έξω από εθνικό με τα Ματ απέναντι μας, αναγνώσεις κειμένων στα θέατρα, και, σχεδόν ταυτόχρονα με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβαση του κινήματος στην τελετή έναρξης της Ελευσίνας 2023, τώρα πλέον, αυτός ο αγώνας δυναμώνει και δικαιώνεται ακόμα πιο πολύ.

Με τους φοιτητές πια μέσα στις κεντρικές κρατικές σκηνές, με το εμβληματικό τους σύνθημα “Σ’ εσάς που μας ακούτε”, ο αγώνας ανάγεται σε Ιστορική στιγμή.

Η πράξη αυτή των σπουδαστών απηχεί την οργή όλων μας απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας και το ΥΠΠΟΑ που κωφεύουν στις δίκαιες διεκδικήσεις των καλλιτεχνών.

Ως ΣΕΗ – και ως καλλιτέχνες – έχουμε την ηθική και συνδικαλιστική, να σταθούμε στο πλευρό των σπουδαστών/ριών και να χαιρετίσουμε την πρωτοβουλία τους, καλώντας ταυτόχρονα όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο να τους/τις στηρίξει και να αναγκάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την πολιτεία να λύσει το πρόβλημα ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία.

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το…

Καινοτομία για λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο: Θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Καινοτομία για λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο: Θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Η πρώτη λαϊκή αγορά με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα,…