Newsroom

Newsroom

Σεπόλια: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο και ιατροδικαστικό πόρισμα διαψεύδουν τους αστυνομικούς

Ιατροδικαστική εξέταση και βίντεο ντοκουμέντο αποδεικνύουν ότι οι ΔΙΑΣ τραυμάτισαν το θύμα χτυπώντας το με χειροπέδες στο κεφάλι.

4544260

Στις 24 Μαΐου δύο νεαροί έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στα Σεπόλια. Αν και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, χτυπήθηκαν επανειλλημένα στο κεφάλι ενώ βρίσκονταν ακινητοποιημένοι. 

Σύμφωνα με την ανάλυση του omniatv.com, στο βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποκαλύπτει ότι ο πρώτος νεαρός περικυκλώνεται από τους αστυνομικούς οι οποίοι αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν και τον σπρώχνουν με βία πάνω σε μία από τις μοτοσυκλέτες τους, η οποία και πέφτει στο έδαφος. Ο δεύτερος νεαρός πλησιάζει τρέχοντας για να βοηθήσει το φίλο του. Δέχεται και αυτός επίθεση και πέφτει στο έδαφος και στη μήνυσή του κάνει λόγο για χτυπήματα με χειροπέδες στο κεφάλι.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φαίνεται ότι ένας εκ των αστυνομικών έχει βάλει το γόνατό του στον αυχένα του χειροδεμένου νεαρού που βρίσκεται στο έδαφος, την ώρα που οι συνάδελφοί του συνεχίζουν να χτυπούν το φίλο του. Αυτό το ανατριχιαστικό στιγμιότυπο θυμίζει πρόσφατες εικόνες της επικαιρότητας από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, ένω τεράστια λύπη προκαλέι η χαρακτηριστκή απάθεια του περαστικού που παρατηρεί το περιστατικό με τα χέρια στις τσέπες και απομακρύνεται μετά από λίγο με χαλαρό βηματισμό. 

Η ιατροδικαστική έκθεση

Με τις παραπάνω εικόνες συμφωνούν και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης η οποία αναφέρει τα εξής:

1) Τραύμα χειρουργικά συνεραμμένο τριχωτού κεφαλής μήκους 3,5 εκατοστών εις αριστερή βρεγματική χώρα.

2) Εκχύμωση εις άνω βλέφαρο του αριστερού οφθαλμού και εσχαροποιημένη εκδορά εις το ύχος της αριστερής κροταφικής χώρας.

3) Εσχαροποιημένες εκδορές εις τις κατ’ αγκώνα αρθρώσεις αμφοτεροπλεύρως και εις την ραχιαία επιφάνεια της αριστερής άκρας χείρος.

4) Διάσπαρτες ταινιοειδής εκδορές εις το ύψος της δεξιάς πηχαιοκαρπικής άρθρωσης.

5) Εκδορές εις την αριστερή κατά γόνυ άρθρωση (έξω επιφάνεια) και την πρόσθια επιφάνεια της αριστερής κνήμης.

6) Σωματική βλάβη δια θλώντος αμβλέος οργάνου, δια πρόσκρουσης επί επιφάνειας και ως επί περιδέσεως.

Να διερευνηθεί η απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση ζητά ο Θανάσης Καμπαγιάννης 

Με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης ανέφερε ότι θα απευθυνθεί στην Εισαγγελία στην οποία διαβιβάζεται πλέον η δικογραφία, ζητώντας τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό των αδικημάτων που τελέστηκαν: τα επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι πεσμένου στο έδαφος πολίτη με σίδερο αποτελούν απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Όπως καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και έχει καταγραφεί στην από 28/5/2020 μηνυτήρια αναφορά/έγκληση των θυμάτων, τα τραύματα στο κεφάλι του ενός 24χρονου μηνυτή προέρχονται από σιδερένιο αντικείμενο (αλυσίδες χειροπέδησης) και όχι από «πτώση σε μοτοσικλέτα», όπως ψευδώς και προσυνεννοημένα κατέθεσαν οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Το βιντεοληπτικό υλικό παρακείμενων καταστημάτων, οι αυτόπτες μάρτυρες και τα έγγραφα της δικογραφίας δικαιώνουν τα θύματα της αστυνομικής βίας.

Για τον λόγο αυτό, θα απευθυνθούμε προς την Εισαγγελία στην οποία διαβιβάζεται πλέον η δικογραφία, ζητώντας τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό των αδικημάτων που τελέστηκαν: τα επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι πεσμένου στο έδαφος πολίτη με σίδερο αποτελούν απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ως τέτοια πρέπει να διερευνηθούν. Με δεδομένο ότι δεν διετάχθη καν η τυπική -και πλέον απολύτως ανυπόληπτη– ΕΔΕ σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.»

Θα εξαντλήσουμε βέβαια όλα τα νομικά μέσα, απευθυνόμενοι και στον Συνήγορο του Πολίτη. Ωστόσο, οφείλουμε να απευθύνουμε δημόσια προειδοποίηση ότι η ασφάλεια των πολιτών κινδυνεύει όσο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στον δρόμο σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη