Σε ισχύ παραμένουν τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα

Ενεργοποιήθηκαν και θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα τα έκτακτα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό των μετακινήσεων που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν ως αναγκαίες.  

5071163

Ειδικότερα, από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη την χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων διπλασιασμό προστίμου και αφαίρεση πινακίδων, καθώς και σαρωτικούς ελέγχους για μετακίνηση με τον κωδικό Β4.

Η ίδια ποινή ισχύει για την απόπειρα μετακίνησης εκτός νομού, αλλά επεκτάθηκε για το παραπάνω διάστημα και για μετακινήσεις εντός νομού, αλλά εκτός αστικού ιστού, δηλαδή στα εξοχικά.

1.000 ευρώ για κάθε άτομο, είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ, όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου.

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα είναι στους δρόμους και κάνουν συνεχείς ελέγχους.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…