Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Εύβοια - Εκκενώνεται προληπτικά το Μαρμάρι

Εντολή μέσω του 112 για προληπτική εκκένωση και των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών

NewsRoom 23/08/2021 | 07:40

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών. Λίγο πριν από τις 8 το πρωί αποφασίστηκε να ζητηθεί να εκκενωθεί προληπτικά και το Μαρμάρι.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της βορειοανατολικής Αττικής. «Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός.

Παραθεριστής που μίλησε στον ΣΚΑΙ είπε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από τον οικισμό Φυγιά, προσθέτοντας ότι η φωτιά «δυστυχώς έχει μπει στον οικισμό Κοκκίνη». Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή υπάρχει παρθένο δάσος.