"Σάλταρε" ο Κασιδιάρης

Επεισόδιο με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που το πρωί της Παρασκευής επενέβησαν ώστε να εκκενωθεί ο υπό κατάληψη χώρος στον Βοτανικό όπου πρόκειται να ανεγερθεί μουσουλμανικό τέμενος δημιούργησαν βουλευτής της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σημείο.

NewsRoom 04/11/2016 | 14:10

Γνωστοί για τις προκλήσεις και τις εντάσεις που εντέχνως δημιουργούν εντός ή εκτός του κοινοβουλίου Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς, με τον πρώτο μάλιστα να σκαρφαλώνει στα κάγκελα που τοποθέτησε η Αστυνομία μετά την εκκένωση του χώρου, για να δει τι συμβαίνει μέσα. Ο δε Παναγιώταρος, ο οποίος στο παρελθόν φώναζε εν εξάλλω διαμαρτυρόμενος για θεατρική παράσταση η οποία θα ανέβαινε στο «Χυτήριο», εκφράσεις όπως «γαμ… αλβανικές κωλοτρ…» και άλλα αντίστοιχα χυδαία, έλεγε περιπαικτικά στους αστυνομικούς «να έχετε την ευλογία του Ιμάμη».

Ο Κασιδιάρης από την πλευρά του, μετά το εθνικιστικό σόου του μπροστά στον φωτογραφικό φακό, έκανε λόγο μιλώντας σε δημοσιογράφους για «παράνομα τζαμιά που λειτουργούν και δεν έγινε καμία αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης», για «ισλαμοποίηση της Ελλάδος» και για «ρατσισμό κατά των Ελλήνων», ενώ βρισκόμενος σε φανταστικό κόσμο πρόσθεσε ότι «εδώ, κάποιοι πολίτες που έκαναν το έγκλημα της ανέγερσης ενός χριστιανικού ναού ήρθαν 45 διμοιρίες ΜΑΤ και τους συνέλαβαν».

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση εκκένωσης του χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί το τζαμί, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής με τους καταληψίες να μην προβάλουν αντίσταση και την Αστυνομία να προχωρά σε ένδεκα προσαγωγές. Τον χώρο στον Βοτανικό είχε καταλάβει ομάδα ατόμων η οποία διατυμπανίζει ότι στον χώρο φιλοξενεί άστεγους, πλην όμως, μόνο Έλληνες. Οι ίδιοι αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες» και τον ονομάζουν «Στέγη αστέγων».