Πυροβολισμοί σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη – Αναφορές για θύματα και πολλούς τραυματίες!

[ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ] Συναγερμός έχει σημάνει στο σταθμό του μετρό 36th Street στην περιοχή Sunset Park στο Μπρούκλιν.

278137447 1201907973548649 8248493371846001540 n

Συναγερμός έχει σημάνει στο σταθμό του μετρό 36th Street στην περιοχή Sunset Park στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης – Άγνωστος άνοιξε πυρ σε σταθμό μετρό στη Νέα Υόρκη – Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία βρέθηκαν πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί ενώ υπάρχουν αναφορές πως ο ύποπτος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται ενώ τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστος άνδρας με στολή εργαζομένου στο ΜΕΤΡΟ, άρχισε να πυροβολεί το πλήθος και να πετάει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ακολούθησαν σκηνές πανικού και κάποιοι από τους τραυματίες, μπήκαν σε άλλο τρένο για να καταφέρουν να πάνε σε άλλο σταθμό και να σωθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Οι αξιωματούχοι διέλευσης είπαν ότι τα τρένα στις γραμμές D, N και R θα καθυστερήσουν λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκρηκτικών μηχανισμών συνεχίζονται ενώ καλεί τους πολίτες να αποφύγουν της 36th Street και την 4th Avenue.

«Λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις 36th Stret και 4th Avenue. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα έκτακτης ανάγκης», αναφέρουν οι Αρχές.

 Σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Υόρκης, μετά από έρευνα στο μετρό δεν διαπιστώθηκε κάποιος άλλος εκρηκτικός μηχανισμός. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τους τραυματισμένους πολίτες.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί, μετέδωσαν τα ΜΜΕ.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 -από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου- ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.