Ψηφοφορία για την έγκριση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Σύσκεψη

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και η ψηφοφορία για την έγκρισή του απασχολούν σήμερα την Πανελλαδική Σύσκεψη του κόμματος στον Πολυχώρο  Πολιτισμού…

2355003 1

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και η ψηφοφορία για την έγκρισή του απασχολούν σήμερα την Πανελλαδική Σύσκεψη του κόμματος στον Πολυχώρο  Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ». Στις εργασίες τις Συνδιάσκεψης αναμένεται να διευθετηθούν ορισμένες εκκρεμότητες στις υποψηφιότητες για τις επικείμενες εκλογές, όπως του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Επίσης, σήμερα θα καθοριστεί και η στάση των «53+», που βάζουν τέσσερις άξονες. Συγκεκριμένα, ο Πάνος Λάμπρου σημείωσε πως όσοι παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν να δυσκολέψουν την κοινή προσπάθεια, αλλά να απευθυνθούν στο σώμα και παρουσίασε τις κόκκινες γραμμές της κίνησης:

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε συνεργασίες με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι.
Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε πρόγραμμα από το οποίο θα απουσιάζει σχέδιο απεμπλοκής από το Μνημόνιο.
Δεν θα δεχθούμε υποψηφιότητες που μας προσβάλλουν.
Δεν θα μείνουμε απαθείς στην απαξίωση του κόμματος στις συλλογικές διαδικασίας.

«Δεν παραδίδουμε τα όπλα συνεχίζουμε να πολεμάμε»

Χθες στις εργασίες της Σύσκεψης τοποθετήθηκαν δεκάδες στελέχη, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Κ.Ο. του κόμματος και των Νομαρχιακών Επιτροπών. Το έναυσμα έδωσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που επικεντρώθηκε στην επόμενη ημέρα και την εκλογική μάχη, που θα «καθορίσει το αύριο της πατρίδας και των εργαζομένων για πολλά χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο μπροστά», σημείωσε, για να επισήμανει:
«Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει». «Εμείς προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά».

Με το βλέμμα στους αποχωρήσαντες, σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος».

«Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν».

Τα διαδικαστικά ζητήματα

Τον προβληματισμό του σχετικά με τη νομιμοποίηση των έθεσε ο Θοδωρής Δρίτσας στην αρχή της διαδικασίας, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η σύσκεψη να συγκροτηθεί σε Σώμα που να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Λύση έδωσε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σε συνεννόηση και συμφωνία, όπως είπε, με τον κ. Δρίτσα, ανέφερε ότι οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών που παίρνουν μέρος στη Σύσκεψη, θα έχουν συμβουλευτική ψήφο και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα έχουν την οριστική ψήφο.

Ο κ. Βίτσας διευκρίνισε σήμερα θα δοθεί το προσχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος από την Επιτροπή Προγράμματος, όπου θα υπάρχει διάταξη με την οποία η ΚΕ θα εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Προγράμματος για την περαιτέρω εξειδίκευση του.

Στη συνέχεια, θα ιεραρχηθούν και θα συμπυκνωθούν οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητες, τις οποίες θα τις παρουσιάζει ο πρόεδρος του κόμματος στο εκλογικό σώμα.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…