Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Υπάρχουν μαγαζιά που διοικούνται μέσα από τη φυλακή

Απειλές για τη ζωή της κατήγγειλε η Μαρία Ζάγκα -Η «έσωθεν πληροφόρηση» που γλίτωνε πρατήρια όταν πραγματοποιούνταν έλεγχοι

5536427

Για απειλές που έχει δεχθεί για τη ζωή της έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι οι απειλές έγιναν «πριν δύο χρόνια. Φοβήθηκα πολύ, πήγα στην Ασφάλεια, έκανα μήνυση κατά αγνώστου. Μου είπε ο εισαγγελέας “θα παρακολουθείται το τηλέφωνό σας”, είπα δεν έχω αντίρρηση, εγώ τα λέω δημόσια. Όταν βγαίνω, πάντοτε κοιτάω πίσω μου 100 φορές».

Κατά την ίδια, οι καταγγελίες των καταναλωτών για πρατήρια βενζίνης έφταναν μεν στα αρμόδια υπουργεία, αλλά όταν πραγματοποιούνταν έλεγχοι σε πρατήρια δεν εντοπιζόταν το παραμικρό, λόγω «έσωθεν πληροφόρησης» «Υπάρχουν μαγαζιά που διοικούνται μέσα από τη φυλακή. Για όσα έλεγα δημόσια, όλοι οι δικοί μου, μου λένε “κλείσε το στόμα σου μην βρεθείς χωρίς κεφάλι”. Δεν είναι δυνατόν να κλέβουν, να νοθεύουν, να μην τους ενοχλεί κανείς, να χάνει το κράτος φόρο, ΦΠΑ και εμείς να έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό», δήλωσε.

Ανέφερε ακόμα: «Κι ας είμαι της κυβέρνησης άνθρωπος, έχω το θάρρος και το λέω, γιατί θέλω κάθαρση, επιτέλους. Λένε “πηγαίνετε εκεί” ενώ ξέρουμε ότι δεν πάνε καλά. Δεν μπορεί να «Δεν είναι δυνατόν να πωλούν κάτω από την τιμή κόστους και να λένε ότι “διαφημίζουν”. Ή κλέβουν ή νοθεύουν. Όταν το 60% της τιμής είναι φόρος, τι περιμένετε, προκοπή; Έρχεται ο άλλος και λέει “έχω φτηνό πράγμα, πάρε”. Τι φτηνό; Πού το βρήκες; Όταν ξέραμε ότι το τάδε βυτίο έχει μπει παράνομα, δεν το ξέρανε οι υπεύθυνοι; Κοροϊδευόμαστε;»,

«Δυστυχώς υπήρχαν εντολές και συνεργασία και μοίρασμα χρημάτων. Εις βάρος όλων μας, χάνουμε όλοι. Δεν κερδίζει ούτε ο καταναλωτής, ούτε το κράτος, ούτε η κυβέρνηση. Κερδίζουν όλοι αυτοί οι παράνομοι που έχουν 1, 2, 3, 4, 5 μαγαζιά. Πού τα βρίσκουν;».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη