Πρόεδρος ΣτΕ: Βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Δικαστικού Σώματος

Για “εκστρατεία καταπτοήσεως” του Δικαστικού Σώματος κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος σε επιστολή που απευθύνεται…

Για “εκστρατεία καταπτοήσεως” του Δικαστικού Σώματος κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος σε επιστολή που απευθύνεται σε όλους τους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και την οποία ανήρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣτΕ.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ στην επιστολή υποστηρίζει ότι βρίσκεται «σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

Αφορμή για τα δημοσιεύματα αυτά αποτέλεσαν, όπως λέει, οι αποφάσεις του Μισθοδικείου, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστικών, αλλά και άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.

«Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία» αναφέρει ο κ. Ρίζος.

«Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει. Διότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους» καταλήγει ο κ. Ρίζος.

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…