Προδόθηκε ο Αθανασίου: είχε στα χέρια αδικαιολόγητα δικαστική αναφορά

Μια έγγραφη αναφορά από την οποία δήθεν προκύπτει ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ο άνθρωπος που έδινε τηλεφωνική εντολή σε κάποιο πρόσωπο ώστε κάποιος «ψηλός παναθηναϊκάκιας» να «γαμήσει τους επόμενους τρεις που θα πάνε», παρουσίασε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

570545c01dc524364a8b4a70

Επρόκειτο για έγγραφο που αφορούσε την υπόθεση του ηχητικού ντοκουμέντου που κυκλοφόρησε το 2014 και στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται να δίνει εντολή σε κυβερνητικό αξιωματούχο ώστε να τη μεταφέρει σε εισαγγελέα με σκοπό να συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο σε κατηγορούμενους.

Η αναφορά που κατέθεσε στην Επιτροπή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δεν διαπίστωνε φυσικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που ακούγεται στην περιβόητη συνομιλία, αλλά πολύ πιο απλά ότι δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι είναι εκείνος που ακούγεται. Ως εκ τούτου, ο υπογράφων την αναφορά αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών ζητούσε από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών να αρχειοθετήσει την υπόθεση.

Το koutipandoras.gr με χθεσινό δημοσίευμά του, αποκάλυψε τη «μονταζιέρα» αναφορικά με την υπόθεση της πραγματογνωμοσύνης την οποία επικαλέστηκε στην Επιτροπή της Βουλής ο Αθανασίου, ωστόσο όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν το μόνο ατόπημα του πρώην υπουργού. 

Διότι, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του Γιώργου Φλωρά, δηλαδή του ανθρώπου που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη αναφορά για την υπόθεση, αφού επί έναν μήνα δεν είχε ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησής της, το έγγραφο που κατέθεσε ο Αθανασίου για να «αθωώσει» τον Αντώνη Σαμαρά δεν ήταν καν στην τελική του μορφή. Συγκεκριμένα, δεν είχε την υπογραφή του αρμοδίου εισαγγελέα Εφετών ο οποίος τελικά αποδέχθηκε την πρόταση του υφισταμένου του για αρχειοθέτηση της υπόθεσης, αλλά ούτε καν τη σφραγίδα της Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης προκύπτουν ορισμένα νέα σοβαρά ερωτήματα: Πρώτον, πώς έφτασε η αναφορά στα χέρια του πρώην υπουργού, ποιος εν ολίγοις διέρρευσε το έγγραφο στον κ. Αθανασίου, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία; Δεύτερον, με ποια ιδιότητα ο κ. Αθανασίου έλαβε την αναφορά του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών; Τρίτον, πώς προχώρησε στη δημοσιοποίησή της, ενώ είχε βρεθεί στα χέρια του εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας;

Ο κ. Αθανασίου, ο οποίος αυτή την περίοδο κατηγορεί σε πλήρη σύμπνοια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και μάλιστα αναρωτιέται αν και γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος μπορεί να γνωρίζει το περιεχόμενο της δικογραφίας της υπόθεσης Βγενόπουλου, λειτουργεί προφανώς με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Κι αυτό γιατί είναι ο ίδιος που προφανώς έχει πρόσβαση σε δικόγραφα ενώ αυτά δεν έχουν λάβει ακόμη την τελική τους μορφή.

Είναι άλλωστε σαφές ότι γνωρίζει -όχι μόνο επειδή ήταν υπουργός αλλά επειδή υπήρξε εισαγγελέας και μάλιστα χρημάτισε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων- ότι δεν δικαιούται να κατέχει περιεχόμενο δικογραφίας οποιοσδήποτε μη εμπλεκόμενος και μάλιστα να το δημοσιοποιεί. 

Δείτε το έγγραφο που παρουσίασε ο Χαράλαμπος Αθανασίου



Δείτε το έγγραφο στην τελική του μορφή