Προανακριτική: Παρέμβαση Σαμαρά για συμβιβασμό με Φιλιππάκη παραδέχτηκε ο Μιωνής

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επιχειρηματίας και αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, Σάμπι Μιωνής, ομολόγησε ότι υπήρξε παρέμβαση και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για να βρεθεί συμβιβαστική λύση ανάμεσα στον μάρτυρα και τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκης. Μάλιστα, ο μάρτυρας μίλησε και για συνάντηση Σαμαρά – Φιλιππάκη.

EK Samaras 2

Κατά τις παραπάνω πηγές, ο Σ. Μιωνής παραδέχθηκε ότι το 2013 του τηλεφώνησε ο εξίσου αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ και τότε στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, Σταύρος Παπασταύρου, προκειμένου να του προτείνει εξωδικαστικό συμβιβασμό και να κλείσει η αντιδικία με τον Γ. Φιλιππάκη.

«Με παίρνει ο Σταύρος (Παπασταύρου) και μου λέει: “Να το κάνουμε”. Του λέω: “Με τίποτα”» φέρεται να αφηγήθηκε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας: «Ο Σταύρος (Παπασταύρου) μου απάντησε: “Θα σου εξασφαλίσω το καλύτερο”». 

Κατά τη διήγηση του μάρτυρα, όπως τη διαρρέουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Μιωνή απάντησε στον Στ. Παπασταύρου: «Για σένα επειδή είσαι δικηγοράρα, προχώρα…». Κάνει τον συμβιβασμό ο Σταύρος (Παπασταύρου) και μετά τον πουλάνε. Τότε του είπα: «Σου είπα Σταύρο δεν εμπιστεύομαι φασίστες». Εν συνεχεία, ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως ο συμβιβασμός έγινε, όμως, η άλλη πλευρά «πούλησε» τον Στ. Παπασταύρου. «Σου είπα Σταύρο δεν εμπιστεύομαι φασίστες» φέρεται να ανέφερε στον τότε συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας παραδέχτηκε πως υπήρχε συνάντηση μεταξύ Σαμαρά – Φιλιππάκη και στη συνέχεια ακολούθησε η επικοινωνία του με τον Στ. Παπασταύρου για το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον εκδότη της Δημοκρατίας. 

Πηγή: documentonews.gr 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη