Πράσινο φως από το Διαιτητικό Δικαστήριο ώστε η Κύπρος να "κυνηγήσει" τους πρώην συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ΔΔΔ) αναθεώρησε προηγούμενη απόφασή του για αναστολή των ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί από την Κύπρο εναντίον των στελεχών της MIG Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και την αποφυγή έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των Ανδρέα Βγενόπουλου και Κυριάκου Μάγειρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας της Κύπρου, το ΔΔΔ αποφάσισε χθες και κοινοποίησε σήμερα την απόφασή του επί του αιτήματος της Δημοκρατίας για αναθεώρηση της προηγούμενης απόφασής του, αποδεχόμενο πλήρως τις θέσεις της Δημοκρατίας και επιβεβαιώνοντας ότι παρά τους πιο πάνω περιορισμούς, όλοι οι κατηγορούμενοι οφείλουν να παρουσιάζονται ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων και τους κάλεσε όπως εμφανιστούν στις υποθέσεις που αντιμετωπίζουν στις 17 Νοεμβρίου 2016 και 1η Δεκεμβρίου.

Η απόφαση του ΔΔΔ βεβαίως δεν αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος απεβίωσε το περασμένο Σάββατο κι ενώ η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου είχε αποστείλει γραπτώς τα επιχειρήματα της Νομικής Υπηρεσίας προς το ΔΔΔ στο πλαίσιο της αίτησης που έχει υποβληθεί για άρση των προσωρινών περιορισμών που είχε συστήσει.

Οι τρεις κατηγορούμενοι (Μπουλούτας και Φόρος οι οποίοι είναι φυγόδικοι και Μάγειρας) σε περίπτωση κατά την οποία οι δεν εμφανιστούν στις 17 Νοεμβρίου 2016 ή 1η Δεκεμβρίου 2016, τότε το ΔΔΔ, όπως αποφάσισε, θα λάβει άμεσα και κατάλληλα μέτρα κατόπιν αιτήματος της Δημοκρατίας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το ΔΔΔ προφανώς δεν είχε λάβει γνώση του γεγονότος του θανάτου του κατηγορουμένου Α. Βγενόπουλου.

Σημειώνεται ότι οι Ευθύμιος Μπουλούτας, Μάρκος Φόρος και Κυριάκος Μάγειρας κατηγορούνται μεταξύ άλλων για χειραγώγηση της αγοράς, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών όπως και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της Marfin Laiki Bank. Όπως εν τω μεταξύ δήλωσε χθες ο πρόεδρος του παγκύπριου δικηγορικού συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης, ο θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν θα επηρεάσει την ουσία της διαδικασίας των υποθέσεων που έχουν αχθεί στα κυπριακά δικαστήρια, ενώ ο επιχειρηματίας θα διαγραφεί από όλες τις υποθέσεις που ήταν κατηγορούμενος.

Σοκαριστική κτηνωδία στην Αράχωβα: Σκύλος βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε με φριχτό τρόπο

Σοκαριστική κτηνωδία στην Αράχωβα: Σκύλος βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε με φριχτό τρόπο

Όταν ο δράστης σταμάτησε το αποτρόπαιο έργο του, ο σκυλος βρήκε τον δρόμο και έφτασε…