Πώς θα λειτουργήσουν ΙEK, κολέγια και ΕΠΑΛ από τις 17 Μαΐου

Σταδιακή επαναλειτουργία δια ζώσης μαθημάτων με απαραίτητη τη διενέργεια self-test μια φορά την εβδομάδα.

NewsRoom 06/05/2021 | 18:12

Ξεκινούν τα μαθήματα με φυσική παρουσία από τις 17 Μαΐου 2021 στις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και Κολλεγίων, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). ύστερα από θετική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η λειτουργία των δομών θα είναι σταδιακή, ενώ η διενέργεια self test θα είναι υποχρεωτική, μία φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, για τους καταρτιζόμενους αλλά και για τους εκπαιδευτές, ενώ θα γίνεται τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ

  • Διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.
     
  • Πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων ΙΕΚ με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές.

Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ

  • Έναρξη της δια ζώσης διεξαγωγής, με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο των συμμετεχόντων όσο και των εκπαιδευτικών.

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

  • Επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας του Α’ και Β’ κύκλου με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) (εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών) μια φορά την εβδομάδα, προ Δευτέρας.

Κολέγια:

  • Ξεκινούν οι εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις στο ίδιο πλαίσιο και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται και για τα Πανεπιστήμια.