Πώς ένα κουνάβι κατάφερε να προκαλέσει μπλακ αουτ σε μια ολόκληρη πόλη

Στο Κιλκίς το απίθανο περιστατικό

Το κουνάβι που βρέθηκε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ του Κιλκίς και προσπάθησε να ζεσταθεί πάνω στους μετασχηματιστές προκάλεσε μια σοβαρή βλάβη, από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις, θέτοντας εκτός λειτουργίας όλον τον υποσταθμό, με το σκοτάδι να απλώνεται για μιάμιση ώρα στην πόλη του Κιλκίς και στα χωριά του δήμου Κιλκίς το βράδυ της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021.

Το βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από το σώμα του άτυχου ζώου έθεσε εκτός λειτουργίας και τους δυο μεγάλους μετασχηματιστές του υποσταθμού, πράγμα πολύ σπάνιο, γι’ αυτό και η διακοπή ρεύματος κράτησε από τις 8:20 μέχρι τις 10 το βράδυ, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικής ηλεκτροδότησης του δικτύου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, το κουνάβι βρέθηκε ακριβώς στο σημείο διασύνδεσης των δυο μεγάλων μετασχηματιστών υψηλής τάσης, θέτοντάς τους ταυτόχρονα εκτός λειτουργίας και τους δυο.

Τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς κινήθηκαν άμεσα για την αποκατάσταση της βλάβης και, σύμφωνα με γνώστες του αντικειμένου, η επαναλειτουργία του υποσταθμού έγινε γρήγορα, αν κανείς υπολογίσει το μέγεθος της βλάβης και των διαδικασιών που απαιτούνται από το πρωτόκολλο για την ασφαλή αποκατάστασή της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να επέμβουν τεχνικοί και του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, στον οποίο και ανήκει το τμήμα υψηλής τάσης του σταθμού, τεχνικοί που δεν εδρεύουν στο Κιλκίς.

Μπορεί η βλάβη να ήταν σοβαρή και κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισαν στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς στην εφημερίδα μας, αλλά δεν άφησε πίσω της ζημιές, όπως αποδείχθηκε και από τους ελέγχους που ακολούθησαν στον υποσταθμό.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,…