Πιο Lockdown πεθαίνεις…

Το σκληρότερο lockdown ever πάρθηκε από την κυβέρνηση: Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σ/Κ από τις 18:00 μετατίθεται στις 19:00! Δε περιγράφω άλλο...

5252648

Έφτασε λοιπόν η ώρα,  η κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα  πάνω στο ήδη υπάρχων  “σκληρό lockdown” που πριν από λίγες εβδομάδες είχε αντικαταστήσει το  κανονικό lockdown.

Η αλματώδη εξάπλωση της νόσου Covid-19 επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη περιφερόταν στην ατμόσφαιρα καιρό τώρα ότι τα περιοριστικά μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση για την αναχαίτηση του νέου κύματος της πανδημίας δεν ήταν απλά μια φούσκα που έσκασε. Το σημερινό δελτίο που ανακοίνωσε 2.702 νέες μολύνσεις, 431 διασωληνώσεις και άλλους 40 θανάτους, ήταν το κερασάκι στην τούρτα και οδήγησε  την κυβέρνηση που τρέχει τώρα να σώσει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τα χειρότερα, σε ένα ακόμη αυστηρό (;) lockdown. Δηλαδή για να κάνουμε ένα flashback της κατάστασης

Όπως έγραψε πολύ σωστά η συνάδελφος Άννα Ομηρίδου, «Ήταν ένα lockdown και μετά βγήκαμε από το lockdown γιατί ήμασταν υπάκουα και φρόνιμα παιδιά αλλά μετά ήρθε ένα άλλο lockdown που όμως δεν ήταν και τόσο lockdown γιατί εμείς δεν ήμασταν τόσο υπάκουα παιδιά αλλά «παλιοχαρακτήρες» και κάθε τόσο έκρυβε μέσα του ένα άλλο lockdown που σε μάντρωνε τα Σαββατοκύριακα από τις 6 και ο κόσμος συνωστιζόταν περισσότερο από τη μια στα Super Market και από την άλλη στους δρόμους και στις πλατείες αφού έπρεπε να γυρίσει στις 6 και όχι στις 9 και αυτό ήταν ένα πετυχημένο μέτρο απαγόρευσης στο lockdown , αλλά τελικά δεν ήταν και τόσο πετυχημένο και μάλλον δεν έπρεπε να επιβληθεί απαγόρευση στις 6 αλλά ήταν οκ στις 9. Τελικά όμως  για όλα πρέπει να φταίει η άθληση από δήμο σε δήμο γι αυτό μάλλον θα πάμε σε lockdown γιατί ήρθε το 3ο κύμα που περιμέναμε από το 2ο. 
Καταλάβατε ή να πάμε σε κανένα Ικαριώτικο τραπέζι καλύτερα που είναι πιο απλά τα πράγματα;
»
 
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να βλέπουμε να πλησιάζει ο εφιάλτης  που έζησαν οι Ιταλοί στο Μπέργκαμο να είναι πρό των πυλών στην Αττική. Κι εκεί που περιμένουμε να δούμε την κυβέρνηση να παίρνει πλέον, έστω και αργά, δραστικά και αποφασιστικά μέτρα… ξεκινάνε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ με δακρύβρεχτα  δελτία ειδήσεων να παίζουν: «Θρίλερ στην σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, για την απόφαση για νέα πιο αυστηρά μέτρα» και εκεί ξενερώνεις γιατί γνωρίζεις το αποτέλεσμα. 

Πώς; όταν ακούμε τον Υπουργείο Υγείας, Βασίλη Κικίλια να σου λέει:  «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή» , και περιμένεις την αντίδραση του Σωκράτη Μάλαμα (που είπε και ο καλός συνάδελφος μου, Κώστας Κουτσαυλής),  να΄σου και ο Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώνει το σκληρότερο Lockdown ever που έχει γίνει στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο: 
«Σε πολύ βαθύ κόκκινο μπαίνει η Αττική» (παρέα με Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός Μεγανησίου), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια (εκτός Σκύρου) και λες δεν μπορεί προαναγγελία (ερωτικής) ταινίας είναι,  από τον παλιό ομώνυμο τίτλο «το Βαθύ λαρύγγι». Αλλά όχι το πάει παρακάτω, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και να ανακοινώνει: «Μέχρι τις 7μμ η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο», και πέφτεις κάτω από τα γέλια.

 

Όσο για τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε… αυτά  ουσιαστικά δείχνουν και το πόσο σοβαρά έχει καταλάβει η κυβέρνηση την κρισιμότητα της κατάστασης,  που με ευθύνη δικιά της έχουμε περιέλθει (ακόμα να ενισχύσει το ΕΣΥ, μέτρα για τα ΜΜΜ, μέτρα προστασίας στην εργασία κ.α), καθώς πλέον, δεν είμαστε απλά στο χείλος του γκρεμού, αλλά ήδη έχουμε κάνει ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο και να απέχουμε από την πρόσκρουση, μόνο ελάχιστα μέτρα (ΜΕΘ το είπαμε ότι δεν υπάρχει ούτε για δείγμα;)

Για όποιον όμως δεν κατάλαβε τι ακριβώς ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, θα κάνω μια σύντομη περιγραφή. Oυσιαστικά δεν πρόκειται για ένα ακόμη σύστημα, ακορντεόν, όπως  το ονόμασε ο Άδωνης, ούτε για καμιά ρεμπέτικη κομπανία με όλα τα όργανα μαζί (αυτά μας φάγανε). Αυτή την φορά τα ονόμασε «έξυπνα μέτρα» (πως λέμε έξυπνη σίτα…). Ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα όπου η κυβέρνηση είδε ότι ο κορονοιός ποιες ώρες εξαπλώνεται

Αναλυτικά:

-Κολλάει, το καλοκαίρι  μετά τις 24:00
-Το φθινόπωρο μετά τις 21:00
-Τον χειμώνα μετά τις 18:00
-Την άνοιξη μετά τις 17:00

Εν ολίγοις, «τα  νέα μέτρα είναι 2… όσα και τα μέτρα που μας αναλογούν κάτω από τη γη. Ξεκάθαρο το μήνυμα», όπως είπε εύστοχα ο Αλέξανδρος Κλώσσας.

Αυτό που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση, είναι ότι πήρε το σκληρότερο lockdown ever. Δεν περιγράφω άλλο…
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…