Πιέσεις στην Τερέζα Μέι να ανακοινώσει πότε θα παραιτηθεί

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να ορίσει την ημερομηνία αποχώρησής της την επόμενη εβδομάδα, όταν θα συναντηθεί με τους ηγέτες ομάδας συντηρητικών βουλευτών προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας αυτής.

NewsRoom 11/05/2019 | 22:16

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922, η οποία έχει πολύ μεγάλη επιρροή, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως ζητήθηκε από τη Μέι «σαφήνεια» στη συνάντηση της επόμενης Τετάρτης, αφού απέτυχε να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία της για το Brexit.

«Θα ήταν παράξενο αυτό να μην οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη κατανόηση (του πότε θα φύγει) στο τέλος της συνάντησης», πρόσθεσε.

Η Μέι υποσχέθηκε το Μάρτιο ότι θα αποχωρήσει αν οι βουλευτές στηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Όμως η πρωθυπουργός υπέστη βαριά ήττα σε τρεις προσπάθειές της να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία της, η οποία καταψηφίστηκε από βουλευτές του ίδιου του κόμματός της, που θέλουν έναν πολύ πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό από τις Βρυξέλλες και τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος προκειμένου να αντιστραφεί η διαδικασία του Brexit.

Ο Μπρέιντι εκτίμησε πως η Μέι διστάζει να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της επίπτωσης που θα είχε αυτό στην όποια μελλοντική συμφωνία για το Brexit.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.