Πετράλωνα: Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας

Η αυτοαποκαλούμενη αντιεξουσιαστική ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

πετρακωνα

Η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/01).

Η επίθεση συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τους δράστες να τοποθετούν εκρηκτικό μηχανισμό στο πλάι της τράπεζας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο καθώς και σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/01).

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάνει άλλες δύο επιθέσεις. Τον περασμένο Ιούλιο τοποθέτησε χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στον Κορυδαλλό και τον περασμένο Νοέμβριο στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρίας που είχε εμπλοκή στην κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ το οποίο έχει κριθεί επικίνδυνο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία και στο ρολό ασφαλείας αλλά και σε παρακείμενο όχημα που ήταν σταθμευμένο.

Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχε κάποιος περαστικός από το σημείο και έτσι αποφευχθηκαν τα χειρότερα.

Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνες η Κρατική Ασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιστικού χώρου, αναφέρεται:

«Σε μια εποχή που η “φιλελεύθερη” οικονομία επιβάλλεται από το καπιταλιστικό σύστημα με τη θεμελίωση της εκάστοτε δεξιάς αντζέντας, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, κορωνίδα αποτελούν οι τράπεζες”.
“Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα”.

“Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας, μη γυρίζοντας πίσω στην αιχμαλωσία, επιλέγοντας με αξιοπρέπεια να συνεχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της ελευθερίας και του ένοπλου αγώνα”.

“Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο, δικαστές, εισαγγελείς, μπάτσοι που πηγαινοφέρνουν με χαρά τους κρατούμενους στα δικαστήρια, να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Όλα συνεχίζονται…”»

Ειδήσεις που ενδιαφέρουν:

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Σάμο

Βουλώστε το επιτέλους

Ψυχρή εισβολή και στην Αττική – Στον πάγο η μισή χώρα

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη