Newsroom

Newsroom

Περίεργα ευρήματα στο δάσος της Στροφυλιάς λίγο πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά

Ενδείξεις που παραπέμπουν πιθανόν σε οργανωμένη επιχείρηση εμπρηστών

strof

Για περίεργα ευρήματα και …περίεργες συμπτώσεις μέσα στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς,  που παραπέμπουν πιθανόν σε οργανωμένη επιχείρηση εμπρηστών, λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η  πυρκαγιά που προκάλεσε την οικολογική καταστροφή αποτεφρώνοντας  πάνω από 1.500 στρέμματα από το προστατευόμενο δάσος, έκανε λόγο στο www.apokalypseis.com επισκέπτης της περιοχής.

Όπως αποκάλυψε ο πολίτης  που θέλησε για ευνόητους λόγους να τηρήσει την ανωνυμία του, την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά, ελάχιστες ώρες πριν επισκεπτόμενος την περιοχή, διαπίστωσε έκπληκτος ότι μεταξύ της 2ης και 3ης ζώνης προστασίας υπήρχαν πεσμένα δένδρα πάνω στον δρόμο τα οποία  εμπόδιζαν να περάσει κάποιο τροχοφόρο όχημα με αποτέλεσμα την αποκοπή μιας μεγάλης σε έκταση περιοχής.

«Μου έκανε εντύπωση γιατί επισκέπτομαι συχνά το μέρος και κάτι τέτοιο το έβλεπα για πρώτη φορά. Μάλιστα με το κινητό μου φωτογράφησα το σημείο. Τα συγκεκριμένα δένδρα είχαν πέσει πάνω στον δρόμο, δεν ξέρω με ποιο τρόπο και είχαν  αποκλείσει ουσιαστικά  την περιοχή. Προφανώς  κανένα όχημα δεν μπορούσε να περάσει από εκεί ούτε πυροσβεστικό ούτε κάποιο άλλο. Λίγες ώρες μετά ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά. Δεν ξέρω πόσο τυχαίο ή όχι ήταν όλο αυτό την δεδομένη χρονική στιγμή» – λέει στο www.apokalypseis.com ο επισκέπτης και διευκρινίζει ότι το σημείο όπου εντόπισε τα πεσμένα δένδρα, ήταν λίγο πριν την τοποθεσία  «Κουνουπελάκι» σε δρόμο που στρίβει αριστερά  στα 200 περίπου μέτρα …

Η συγκεκριμένη μαρτυρία του επισκέπτη που συνοδεύεται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό ως απόδειξη , ενισχύει τις απόψεις των οικολογικών οργανώσεων και των κατοίκων της περιοχής που κάνουν λόγο για εμπρησμό του δάσους από κυκλώματα που γνώριζαν πολύ καλά το πότε και πως θα βάλουν φωτιά για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή στο προστατευόμενο οικοσύστημα.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…