Πέντε υπουργοί της κυβέρνησης στέλνουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

Σπύρος Ξενίδης 22/12/2020 | 12:53

1. «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, με λένε Βασίλη Κικίλια και φέτος ήμουν πολύ-πολύ καλό παιδί, να φανταστείς ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις με βγάζουν καλύτερο από όοοοοοολους τους φίλους μου. Για δώρο Χριστουγέννων φέτος θέλω μια μπάλα μπάσκετ για να έχω να παίζω όταν καταλάβουν πως είμαι ακόμα χειρότερος υπουργός, απ’ ό,τι μπασκετμπολίστας.»

2. «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, είμαι ο Άδωνις Γεωργιάδης – εντάξει, δε χρειάζεται να συστηθώ, με ξέρεις. Είμαι ο σπαζαρχίδας που κάθε χρόνο σου ζητούσα βιβλία στα αρχαία. Φέτος ήμουν πολύ καλό παιδί, και έσπασα το ατομικό μου ρεκόρ εμφανίσεων στην τηλεόραση. Για δώρο θέλω μία μεγάααααααααλη μπουλντόζα, γιατί έχουν και κάτι φίλοι μου και πολύ τους ζηλεύω.»

3. «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εδώ. Φέτος ήμουν και γαμώ τα παιδιά, και άμα σου πει κανείς το αντίθετο να μου το πεις για να στείλω μια διμοιρία να τον κάνει τόπι στο ξύλο. Φέτος κανόνισε να μου φέρεις ένα τανκ. Και όχι όποιο κι όποιο τανκ: θέλω αυτό που μπήκε στο Πολυτεχνείο το ’73, που το έχουν στο στρατόπεδο στην Αυλώνα. Θα βρεις εσύ τον τρόπο – αλλιώς μπορεί να σου συμβεί κανένα ατύχημα, και δε θα το θέλαμε αυτό, έτσι δεν είναι;»

4. «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, με λένε Γιάννη Βρούτση και φέτος ήμουν πολύ καλό παιδί, γιατί έκανα όλα όσα μου είπαν τα αφεντικά μου για να κάνω πίου-πίου τα εργασιακά δικαιώματα. Για δώρο θέλω ένα σκόιλ ελικικού, που δεν ξέρω τι είναι, αλλά όλοι οι φίλοι μου λένε ότι είναι τέλειο!»

5. «Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Άγιε Βασίλη, σου γράφει η Νίκη Κεραμέως. Φέτος ήμουν πολύ καλή χριστιανή και θέλω να μου φέρεις για δώρο ένα παγουρίνο, γιατί όλα τα παιδάκια στο σχολείο πήρανε κι εμένα δε μου δώσανε, γιατί είμαι λέει κοτζάμ γαϊδάρα. Δεν είναι δίκαιο αυτό, Άγιε Βασίλη!»

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πάρε Πέντε» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr