Πάτρα: «Ο θάνατος της Ίριδας είναι σίγουρα έγκλημα» λέει ιατροδικαστής – Ο δράστης ήταν στο σπίτι

Αίτημα της ανακρίτριας στον ΕΟΦ για την κεταμίνη -  Αίτημα προς τη δικαστική λειτουργό να ζητήσει από την προμηθεύτρια εταιρεία του απινιδωτή-βηματοδότη, στοιχεία για την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.  

nekra paidia patra2 3

Κατηγορηματική ήταν η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ότι ο θάνατος της Ίριδας, του μωρού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, μιλώντας στο Live News.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος του μωρού, της Ίριδας, είναι εγκληματική ενέργεια», τόνισε, μιλώντας στο Live News στο MEGA, η ιατροδικαστής Άννα Ράζου.

Και σημείωσε αναλυτικά: «Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι στην Ίριδα τα στοιχεία είναι ήδη πάρα πολλά και είναι στοιχεία που καθορίζουν έναν ασφυκτικό θάνατο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι, την ώρα που προκαλείται ένας ασφυκτικός θάνατος, πρέπει να εξεταστεί ποιοι είναι κοντά στον άνθρωπο αυτόν, που είναι σε αυτή την κατάσταση».

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου, εάν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί χωρίς ανάμειξη τρίτου προσώπου ένας ασφυκτικός θάνατος ή αν πρόκειται σίγουρα για εγκληματική ενέργεια, η κυρία Ράζου ήταν κατηγορηματική:

«Ναι, δυστυχώς είναι εγκληματική ενέργεια» και εξήγησε πως «κατ’ αρχήν, ο ασφυκτικός θάνατος είναι από μόνος του ανθρωποκτονία, δεν είναι παθολογικά αίτια».

Ο δράστης ήταν μέσα στο σπίτι

Μάλιστα, συνεχίζοντας, η κυρία Ράζου, με την ίδια αφοπλιστική βεβαιότητα, είπε ότι ο δράστης ήταν μέσα στο σπίτι.

Οποιοσδήποτε βρισκόταν μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα μπορεί να δολοφόνησε το παιδί, ανέφερε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο δράστης ήταν στο σπίτι με το μωρό. Το ποιος ήταν ο δράστης, θα το πει η Αστυνομία».

Σε ό,τι αφορά τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, η κυρία Ράζου σημείωσε με νόημα ότι «η Τζωρτζίνα μάς άνοιξε τα μάτια, αλλά και τα ευρήματα στην Ίριδα είναι τόσο ξεκάθαρα που δίνουν κατευθύνσεις ως προς τι πρέπει να ερευνηθεί και για τον θάνατο της Μαλένας», του πρώτου παιδιού που πέθανε.

Αίτημα της ανακρίτριας στον ΕΟΦ για την κεταμίνη

Αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) υπέβαλε η 18η τακτική ανακρίτρια, προκειμένου να της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη, η οποία εντοπίστηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η ήδη προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

‘Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ανακρίτρια ζητά να ενημερωθεί επί των εξής ζητημάτων:

– Το που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα

– Με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Παράλληλα, η ανακρίτρια συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις νοσηλευτικού προσωπικού από το Καραμανδάνειο της Πάτρας και την Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να καταθέσουν γιατροί του νοσοκομείου οι οποίοι δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Την ίδια ώρα από την πλευρά του ο πατέρας των τριών κοριτσιών και πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, φέρεται να εξετάζει αιτήματα προς την ανακρίτρια που θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της κατηγορουμένης.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμη και αίτημα προς τη δικαστική λειτουργό να ζητήσει από την προμηθεύτρια εταιρεία του απινιδωτή-βηματοδότη, στοιχεία σχετικά με το εάν είναι δυνατόν ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας να έχει καταγράψει (και να παραμένουν καταγεγραμμένα) στοιχεία για την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς του 9χρονου κοριτσιού.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

PATRA GRAFEIO pritanis

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι παραμένει αποκλεισμένος και…

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…