Παρέμβαση του Δικτύου κατά της Διαφθοράς για τις διώξεις Τουλουπάκη, Βαξεβάνη , Παπαδάκου

Συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το σκάνδαλο Novartis και τις διώξεις εναντίον της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δημοσιογράφων, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη.

OCCP

Με παρέμβασή του το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP), στηλιτεύει μέσω σχετικού δημοσιεύματος, τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartos και τις εκδικητικές διώξεις τόσο της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, όσο  και στις κλήσεις των δημοσιογράφων Γ. Παπαδάκου και Κ. Βαξεβάνη, γεγονός που όπως αναφέρει το δημοσίευμα πυροδότησε σημαντικές αντιδράσεις από οργανώσεις που υπερασπίζονται τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το OCCRP «η Ελλάδα έκανε λίγα για να λογοδοτήσει η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία (σ.σ. Novartis) και τους αποδέκτες των δωροδοκιών. Αντίθετα, η Τουλουπάκη ήταν μαζί με πολλά άλλα άτομα που κατηγορήθηκαν για κατάχρηση εξουσίας, παράλειψη καθήκοντος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που προσπαθούσε να εμπλέξει πολιτικούς στην υπόθεση δωροδοκίας της Novartis».

Το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP) αναφέρθηκε και σε όσα αποκάλυψε το Documentonews.gr αναφορικά με τα «αδιευκρίνιστα ποσά» που βρέθηκαν τόσο στον λογαριασμό του Άδωνη Γεωργιάδη όσο και στου Δημήτρη Αβραμόπουλου, των οποίων οι φάκελοι για την υπόθεση Novartis αρχειοθετήθηκαν.

Τέλος το OCCRP, σημειώνει και τις πολυάριθμες παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος «προειδοποίησε σε μια σειρά tweets ότι η απόφαση να συρθεί η Τουλουπάκη στα δικαστήρια μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ».

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…