Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για τις μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών

Την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν οι πρόσφατες μηνύσεις των αντιμεβολιαστών κατά εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.

NewsRoom 21/09/2021 | 23:32

Μέτρα έναντι των αντιεμβολιαστών λαμβάνει ο Άρειος Πάγος, ο οποίος ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για όσους αρνητές της πανδημίας, πηγαίνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς.

Πιο αναλυτικά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν άχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ζητεί, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Υπενθυμίζεται ότι μόνο σήμερα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τρία σχετικά περιστατικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πύργο.


Στην Αθήνα στο Λαϊκό νοσοκομείο, η κόρη ηλικιωμένου ασθενούς με κορωνοϊό μπήκε στο νοσοκομείο άρχισε να βιντεοσκοπεί και να απειλεί μια γιατρό, λέγοντας, μάλιστα, ότι μπορεί να θεραπεύσει τον πατέρα της με αλόη.

Στον Πύργο, γονείς αρνητές του κορονοϊού κατέθεσαν μηνύσεις κατά τριών εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτη προδοσία και βασανισμό.

Στη Θεσσαλονίκη, Πατέρας αρνητής του κορονοϊού εισέβαλε στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, αρνούμενος να προσκομίσει τη σχολική κάρτα όπου θα έπρεπε να έχει καταχωρήσει το αρνητικό τεστ του παιδιού του.