Παρέμβαση εισαγγελέα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για το δεύτερο κύμα πανδημίας που χτύπησε τη Θεσσαλονίκη, διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Ο καταγγέλλων επιρρίπτει ευθύνες στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

thessaloniki Medium

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία βάσει καταγγελίας για το δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, η οποία διαβιβάστηκε στην Αθήνα.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, η οποία καταγγέλλεται πως δεν πρότεινε εγκαίρως τη λήψη μέτρων προστασίας από τον SARS-CoV-2.   

Η έρευνα άρχισε μετά από καταγγελία που έκανε σε ΜΜΕ ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ενόρκως σε εισαγγελέα.

Εν συνεχεία, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην πρωτεύουσα, όπου εδρεύει η Επιτροπή, ενώ αναμένεται να κληθούν προς κατάθεση τα μέλη της και άλλα πρόσωπα. Σκοπός είναι να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετείται η τέλεση αδικημάτων.

Ο καταγγέλλων επιρρίπτει ευθύνες στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση με τη νόσο Covid-19 στη Θεσσαλονίκη.

Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, γεγονός που προκάλεσε δυσάρεστες συνέπειες.

Αυγέρη: Η έρευνα αποκτά άλλες διαστάσεις μετά την κυνική ομολογία Γεωργιάδη

«Μετά και την κυνική ομολογία Γεωργιάδη ότι είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους ο πρωθυπουργός, αλλά προτίμησε να εορτασθεί ελεύθερα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, η σε εξέλιξη δικαστική έρευνα αποκτά και άλλες διαστάσεις…» σχολιάζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη.

«Φαντάζομαι θα κληθούν να καταθέσουν και οι τοπικοί γαλάζιοι παράγοντες που λένε (κατόπιν εορτής) ότι στις συσκέψεις είχαν εισηγηθεί αρνητικά» τονίζει η Δώρα Αυγέρη.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…