Newsroom

Newsroom

Παραμένουν χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Ενισχύονται από άλλες περιφέρειες τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ - 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις επανηλεκτροδοτήθηκαν χθες

5246969

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν και σήμερα τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 10.000 νοικοκυριών που παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αττικής, που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα, θα ενισχυθεί περαιτέρω σήμερα με επιπλέον 25 συνεργεία (περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί στις περιοχές αυτές οι ζημιές από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Έως αργά το βράδυ της Τετάρτης είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία του συνέχισαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Αποδιοπομπαίος τράγος ο ΔΕΔΔΗΕ

Η έντονη χιονόπτωση στην Αττική τα τελευταία 24ωρα αποκάλυψε σοβαρές παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές για ώρες ή και μέρες στο σκοτάδι. Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους δήμους αλλά και σε κρίσιμες υπηρεσίες που έχουν κομβικό ρόλο στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων φανέρωσαν τη γύμνια του «επιτελικού» κράτους που διατυμπανίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όμως ήδη επιχειρείται να φορτωθεί όλη την ευθύνη για το επιτελικό φιάσκο ο… ΔΕΔΔΗΕ.

Την αρχή έκανε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που κάλεσε τον ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του, επιχειρώντας να αποσείσει από πάνω του κάθε ευθύνη. Την σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για τις ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν για τα πεσμένα δέντρα που προκάλεσαν το πρόβλημα. Ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «έπρεπε τις προηγούμενες ημέρες να είχαν βγει συνεργεία και να εκτιμήσουν ποια δέντρα και κλαδιά είναι δυνατόν να πέσουν και να το προλάβουν. Η ευθύνη εδώ βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που πρέπει να διατηρήσει το δίκτυο ανέπαφο. Έτσι, έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει ώστε να εικάσει και να κόψει και καθαρίσει όσα δέντρα έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε. Αλλά μόνο γι’ αυτό».