Newsroom

Newsroom

Πανευρωπαϊκό ψήφισμα: ΟΧΙ στη λιτότητα – "Βάλτε τους ανθρώπους πάνω από τις τράπεζες"

Άμεση και άκρως δυναμική είναι η ανταπόκριση των πολιτών όλης της Ευρώπης στο κάλεσμα του παγκόσμιου διαδικτυακού οργανισμού

Άμεση και άκρως δυναμική είναι η ανταπόκριση των πολιτών όλης της Ευρώπης στο κάλεσμα του παγκόσμιου διαδικτυακού οργανισμού Avaaz να πουν ΟΧΙ στην επιβολή μέτρων λιτότητας στην Ελλάδας. Περισσότεροι από 337.000 άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει ΟΧΙ στη λιτότητα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη.

Το μήνυμα του Avaaz:

«Πολιτικοί, τράπεζες και τα ΜΜΕ των ολιγαρχών έχουν ξεκινήσει εκστρατεία τρομοκρατίας φοβερίζοντας ότι ένα ΟΧΙ στη λιτότητα σημαίνει έξοδος απ΄την ΕΕ και πλήρης καταστροφή.

Αλλά ένα κύμα αλληλεγγύης μας φέρνει ελπίδα… Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες ευρωπαίοι στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και υπογράφουν ‘ΟΧΙ στη λιτότητα’ και στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών!

Οι παπαγάλοι της τρόικας μπορεί να έχουν ισχυρές θέσεις και πρόσβαση στα ΜΜΕ, αλλά δεν μπορούν να χειραγωγήσουν το Διαδίκτυο! Και στην πραγματικότητα τρέμουν ότι την Κυριακή η δημοκρατία θα υπερισχύσει της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής τους.

Ας κινηθούμε γρήγορα για να πνίξουμε την τρομολαγνία σε μια θάλασσα ενότητας και θάρρους. Πρόσθεσε το όνομά σου στο Πανευρωπαϊκό ψήφισμα για να πούμε ‘ΟΧΙ στη λιτότητα’ και διάδωσε το μήνυμα ελπίδας σε όλη τη χώρα.

Όταν το ψήφισμα γίνει τεράστιο, θα το παρουσιάσουμε με δράση στην πλατεία Συντάγματος».


Μήνυμα προς Μέρκελ

Προς την Καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Τρόικας:

Ως πολίτες της Ευρώπης, σας καλούμε να σταματήσετε την επιβολή μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και να ορίσετε διάσκεψη για την αναδιάρθρωση και διαγραφή του ελληνικού χρέους. Η λιτότητα έχει αποτύχει να δώσει λύση στο πρόβλημα του χρέους και έχει γονατίσει τους πιο αδύναμους πολίτες. Ζητάμε να αλλάξετε στάση και να βάλετε τους ανθρώπους πάνω από τις τράπεζες.

Βρείτε το ψήφισμα ΕΔΩ

 

Τι είναι το Avaaz

Το Avaaz είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007, ο οποίος προωθεί τον ακτιβισμό για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή , τα ανθρώπινα δικαιώματα , τα δικαιώματα των ζώων , η διαφθορά , η φτώχεια και οι συγκρούσεις. Λειτουργεί για «γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του κόσμου που έχουμε και τον κόσμο που  οι περισσότεροι πάντα θέλαμε».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Avaaz:

Το Avaaz σημαίνει ‘φωνή’ σε πολλές γλώσσες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Ιδρύθηκε το 2007 με μια βασική, δημοκρατική αποστολή: να οργανώσει και να κινητοποιήσει πολίτες απ’όλη την υφήλιο για να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο που ζούμε και στον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλαμε.

Το Avaaz κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες από κάθε κοινωνικό στρώμα μέσα από δράσεις πάνω σε φλέγοντα τοπικά, εθνικά και παγκόσμια θέματα, από διαφθορά και φτώχια μέχρι ανθρώπινα δικαιώματα και κλιματική αλλαγή. Το μοντέλο διαδικτυακής οργάνωσης του Avaaz επιτρέπει σε χιλιάδες πολιτικές δράσεις, μικρές ή μεγάλες, να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια ισχυρή, συλλογική δύναμη. (Δες μερικές απ’τις επιτυχίες μας εδώ.)

Το κίνημα του Avaaz οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 18 γλώσσες και λειτουργεί με μια βασική ομάδα προσωπικού που είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές. Μαζεύουμε υπογραφές, χρηματοδοτούμε ενημερωτικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, στέλνουμε emails, διοργανώνουμε διαδηλώσεις, πορείες και αποστολές, μαζεύουμε χρήματα για ποικίλους σκοπούς και ασκούμε πολιτική πίεση σε κυβερνήσεις. Έτσι διασφαλίζουμε ότι οι απόψεις και οι αξίες των πολιτών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται αλλά και κατευθύνουν πολιτικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους.