Newsroom

Newsroom

Πάμπλο Εσκομπάρ – Η ζωή του "βαρώνου" της κοκαΐνης σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ βαρόνος της κοκαΐνης στην Κολομβία και αρχηγός του θρυλικού καρτέλ του Μεντεγίν εξακολουθεί να ασκεί γοητεία αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του.

5ac3ac641dc524157a8b4609

Ο πατέρας του ήταν αγρότης και η μητέρα του, Εμίλδα, δασκάλα. Το βιβλίο του γιου του που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα, αλλά και η σειρά του Νetflix Νarcos πυροδότησαν ξανά συζητήσεις και αντιπαραθέσεις γύρω από το όνομα του. κατά τη διάρκεια της ζωής του, δολοφόνησε εκατοντάδες αστυνομικούς, δικαστές, πολιτικούς, αλλά και απλούς πολίτες, εξόντωσε αρκετούς από τους αντιπάλους του,έδωσε χρήματα στους φτωχούς, ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και την πολιτική.

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ:


Ο Πάμπλο Εσκομπάρ γνώρισε τη σύζυγο του Maria Victoria όταν ήταν 24 χρόνων και εκείνη 13. Η οικογένεια της δεν ενέκρινε τη σχέση τους, αλλά το ζευγάρι έμεινε μαζί μέχρι το θάνατο του Πάμπλο. 


Τον Μάρτιο του 1976 ο Εσκομπάρ παντρεύτηκε την αγαπημένη του μετά από δύο χρόνια σχέσης. Την ημέρα του γάμου τους ήταν 15 χρόνων. 


Το πρώτο τους παιδί ο Χουάν Πάμπλο γεννήθηκε το 1977. 


Ο Πάμπλο και ο γιος του παρακολουθούν τηλεόραση στις αρχές της δεκαετία του 1980 στο νεόκτιστο σπίτι τους Hacienda Nápoles, το κτήμα του Εσκομπάρ 100 μίλια ανατολικά του Μεντεγίν. Το οικόπεδο περιελάμβανε πάρκο γλυπτικής, ιδιωτικό αεροδρόμιο και ζωολογικό κήπο.


Ο ιδιωτικός ζωολογικός κήπος περιελάμβανε αντιλόπη, ελέφαντες, καμηλοπάρδαλες και ιπποποτάμους. Λόγω του μεγέθους του κτήματος, τα μέλη της οικογένειας μετακινούνταν στο εσωτερικό του με ένα μικρό όχημα. 


Ενα από τα πιο περίεργα αποτυπώματα της ζωής του Εσκομπάρ ήταν το λαθρεμπόριο τεσσάρων ιπποπόταμων για την ιδιωτικό ζωολογικό κήπο του το 1980. Μετά τον θάνατο του, ο ζωολογικός κήπος καταστράφηκε και οι ιπποπόταμοι ξεχάστηκαν. Αλλά κατάφεραν να πολλαπλασιαστούν και να ριζώσουν στην Κολομβία. 


Το 1984 η οικογένεια υποδέχτηκε ακόμα ένα παιδί τη Manuela.


To κοριτσάκι ήταν η μεγάλη αδυναμία του πατέρα της. Οταν ζήτησε έναν μονόκερο για τα γενέθλια της, ο πατέρας της αγόρασε ένα άλογο και του έβαλε φτερά στην πλάτη. 


Ο ξάδερφος του Εσκομπάρ Γουστάβο Γκαβίρια ήταν ο πιο κοντινός του συνεργάτης και οικονομικός επικεφαλής του καρτέλ του Μεντεγίν. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Λας Βέγκας τη δεκαετία του 1980, το ζευγάρι φωτογραφήθηκε ως γκάνγκστερ. 


Ο Πάμπλο με τον γιο του κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εξόδου. 


Το 1982 ο Εσκομπάρ έθεσε υποψηφιότητα για το Κογκρέσο στην Κολομβία, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του, αλλά και της ευρύτερης στρατηγικής του για την αποτροπή της έκδοσης στις ΗΠΑ. Η νίκη όμως στις εκλογές δεν κράτησε πολύ, καθώς σύντομα αποδείχθηκε η εγκληματική του δραστηριότητα και οι δολοφονίες αστυνομικών και δικαστών. 


Ο Πάμπλο ήταν φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου και επένδυσε εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα Atletico National. H Ατλέτικο κέρδισε πολλά διεθνή πρωταθλήματα στα τέλη της δεκαετίας του 1980.


Οι αρχηγοί του καρτέλ του Μεντεγίν ήταν τακτικά μέλη της έπαυλης του Πάμπλο. Κατά τη διάρκεια της ανόδου της δύναμης τους, είχαν τον έλεγχο του 80% του εμπορίου κοκαΐνης το οποίο τους απέφερε σχεδόν 60 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. 


Ο Εσκομπάρ με τον γιο του ποζάρει έξω από τον Λευκό Οίκο.


Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, μεταφέρθηκε σε ασφαλές σπίτι, όπου περιορίστηκε σε τηλεφωνικές κλήσεις τριών λεπτών με την οικογένεια του, φοβούμενος ότι θα εντοπιστεί από τις κολομβιανές αρχές. 


Οι κολομβιανές ειδικές δυνάμεις μετά από κυνηγητό που κράτησε χρόνια κατάφεραν να εντοπίσουν τον Εσκομπάρ στις 2 Δεκεμβρίου του 1993 και τελικά τον δολοφόνησαν καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από μία ταράτσα. Υπάρχει και το σενάριο της αυτοκτονίας, καθώς δεν ήθελε να πέσει στα χέρια των αρχών.

Η μητέρα του Πάμπλο παρακολουθεί την κηδεία του γιου της, στην οποία παρευρέθηκαν 25.000 άνθρωποι. 


Πολλοί άνθρωποι στο Μεντεγίν αντιμετώπιζαν τον Εσκομπάρ ως λαϊκό ήρωα, παρά τις εγκληματικές του ενέργειες, και έτσι η περιοχή που έζησε είναι γεμάτη γκράφιτι τα οποία τιμούν ακόμα τη μνήμη του. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, είχε δώσει αρκετά χρήματα σε άπορους. 



Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη