«Παιδικός καυγάς» η εισβολή στη Συρία για τον Τραμπ

«Κάποιες φορές πρέπει να τους αφήσεις να παλέψουν σαν δυο παιδιά σε αυλή και μετά να τους χωρίσεις», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την τουρκική εισβολή και τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων στη Συρία.

ap trump 2 1

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποσύρει τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις από τη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Τέξας χθες Πέμπτη, προτού κατόπιν να εξαπολύσει σφοδρά φραστικά πυρά εναντίον της «τρελής Νάνσι» Πελόσι και των άλλων Δημοκρατικών που επιδιώκουν την παραπομπή του – η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του – εξαιτίας των πιέσεων που φέρεται να άσκησε στην Ουκρανία.

«Όσο περισσότερα πετυχαίνει η Αμερική, τόσο περισσότερο καταλαμβάνονται από μίσος και οργή αυτοί οι τρελοί Δημοκρατικοί. Είναι τρελοί. Είναι τρελοί», επέμεινε ο Τραμπ στην ομιλία του στο κέντρο του Ντάλας.

«Μου είπαν ότι είναι κίνηση αντισυμβατική και ίσως έτσι είναι, αλλά έτσι πράττω. Είπα λοιπόν ότι πρέπει να παλέψουν λίγο. Κάποιες φορές πρέπει να τους αφήσεις να τσακωθούν λίγο. Να τους αφήσεις να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να μάχεσαι. Κάποιες φορές πρέπει να τους αφήσεις να παλέψουν σαν δυο παιδιά σε αυλή και μετά να τους χωρίσεις».

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «φίλους» τους Κούρδους, αλλά και τους Τούρκους, δηλώνοντας πως «για 15 -20 χρόνια δεν μπορούσαν να τα βρουν. Πήγαμε εκεί και είπαμε ότι θέλουμε κατάπαυση πυρός. Οι Κούρδοι ήταν υπέροχοι, θα κάνουν λίγο πίσω, θα κρατήσουν τον ISIS. Και ο Ερντογάν κράτησε τη σωστή στάση. Η Τουρκία θα είναι χαρούμενη, οι Κούρδοι θα είναι χαρούμενοι, οι ISIS θα είναι δυστυχισμένος», είπε μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αμερικανικού αίματος, ούτε μια σταγόνα, συμφωνήσαμε όλοι σε μια παύση, ή μια κατάπαυση του πυρός, στην περιοχή των συνόρων της Συρίας» με την Τουρκία, είπε ο Τραμπ. «Μερικές φορές, πρέπει να τους αφήνεις να πολεμάνε για κάποιο διάστημα. Τότε συνειδητοποιούν πόσο σκληρό είναι».

Η Πελόσι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατηγόρησε, εν τω μεταξύ, τον Τραμπ ότι ξεπέρασε τα όρια και αποχώρησε από μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο προχθές Τετάρτη, όταν ο Ρεπουμπλικάνος αρχηγός του Κράτους την αποκάλεσε «πολιτικό τρίτης κατηγορίας».

Η ηγεσία των Δημοκρατικών διαμαρτυρήθηκε έντονα σε αυτή τη συνάντηση για την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει δυνάμεις των ΗΠΑ από τη βορειοανατολική Συρία, εξέλιξη που επέτρεψε στην Τουρκία να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον των σύρων κούρδων μαχητών στην περιοχή, που πολέμησαν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο πλευρό του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό αμερικανική διοίκηση.

«Τρελή Νάνσι. Αυτή η τρελή Νάνσι, είναι τρελή», επαναλάμβανε ο Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις στο Κογκρέσο, που προήλθαν και από στελέχη του δικού του κόμματος, των Ρεπουμπλικάνων, για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, ωστόσο επανέλαβε ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για πέντε ημέρες που διαπραγματεύθηκε ο αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκλιμάκωσε την κρίση.

Η Πελόσι ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι αρχίζει να διενεργείται έρευνα από επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων για να κριθεί αν πρέπει να υπάρξει παραπομπή του προέδρου Τραμπ μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Ρεπουμπλικάνος άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να δώσει εντολή σε ουκρανούς εισαγγελείς να εξετάσουν αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του αμερικανού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Ο Μπάιντεν είναι ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών και δεν αποκλείεται ο Τραμπ να αναμετρηθεί μαζί του το 2020.

Ο Τραμπ για νιοστή φορά έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» και επανέλαβε επίσης ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016. «Αυτό που διακυβεύεται σε αυτή τη μάχη είναι η επιβίωση της αμερικανικής δημοκρατίας», είπε, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ούτε λίγο ούτε πολύ ότι προσπαθούν να την καταλύσουν. «Αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει αυτό», είπε. Ακόμη, επανέλαβε την κατηγορία πως οι Δημοκρατικοί θέλουν να χορηγούνται περισσότερες παροχές «στους λαθρομετανάστες από ό,τι στους αμερικανούς πολίτες».

Μας μπέρδεψε ο Καλλιάνος: Στην Καινούργιου «κανένα θέμα με τον Άδωνι» – Στον Λιάγκα… «να βγει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο» (video)

InCollage 20240424 163106834

Μας μπέρδεψε ο Καλλιάνος: Στην Καινούργιου «κανένα θέμα με τον Άδωνι» – Στον Λιάγκα… «να βγει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο» (video)

Λίγο μπερδεμένα τα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Έμα Στόουν: «Φρίκαρα πριν από μερικά χρόνια» – Το πραγματικό της όνομα και ο λόγος που το άλλαξε

AP24065619504366

Έμα Στόουν: «Φρίκαρα πριν από μερικά χρόνια» – Το πραγματικό της όνομα και ο λόγος που το άλλαξε

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στο Hollywood Reporterη, η 35χρονη μούσα του Γιώργου Λάνθιμου.

Τροχαίο στη Βουλή: Ξέσπασε η μητέρα του Ιάσονα – «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ούτε το δίπλωμα δεν πήραν από τον αστυνομικό» (video)

6202467

Τροχαίο στη Βουλή: Ξέσπασε η μητέρα του Ιάσονα – «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ούτε το δίπλωμα δεν πήραν από τον αστυνομικό» (video)

«Δεν θα τελειώσουν ποτέ τα τροχαία όπως πάμε, δεν τιμωρείται κανείς. Είμαι τόσο θυμωμένη, απογοητευμένη»,…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 47χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο – Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

bharathi kannan BrtCGcrZd10 unsplash

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 47χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο – Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου, εκτέλεσε με κυνηγετικό όπλο…

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στηρίζει Αττικόν και απαντά στον Καλλιάνο: «Είναι ένας κόμβος αριστείας»

Καλλιάνος ξέσπασμα

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στηρίζει Αττικόν και απαντά στον Καλλιάνο: «Είναι ένας κόμβος αριστείας»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για τα όσα καταγγέλλει ο Γιάννης…