Newsroom

Newsroom

Παγώνη: Να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με πιο αυστηρά πρωτόκολλα

Γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου η κορύφωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

Υπέρ του κανονικού ανοίγματος των σχολείων, αλλά με αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας τους, τάσσεται η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η κ. Παγώνη εξήγησε πως δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα, θα έρχονται σε επαφή με φίλους, οι γονείς τους θα πηγαίνουν στη δουλειά, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Όμικρον, ωστόσο τόνισε πως πρέπει να αυστηροποιηθούν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε εξάλλου ότι αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού το επόμενο διάστημα και πως η κορύφωση αναμένεται γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου, ενώ για τη γενικότερη πορεία της πανδημίας εκτίμησε πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα από τον Μάιο και μετά. 

Ανέφερε ακόμη ότι η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 91%, ωστόσο οι ασθενείς νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα και όχι την Όμικρον.