Newsroom

Newsroom

Παφίλης: «Πόλεμος θα γίνει» για να μην περάσουν τα σχέδια Βρούτση για περιστολή των απεργιών

Aν νομίζετε ότι οι εργαζόμενοι θα υποταχθούν τόσο εύκολα κάνετε μεγάλο λάθος», τόνισε αναφερόμενος στις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας για ηλεκτρονικά μητρώα συνδικαλιστών και διαδικτυακές ψηφοφορίες για τη διενέργεια απεργιών

Σε πολύ έντονους τόνος κινήθηκε η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος τόνισε ότι η συνδικαλιστική μεταρρύθμιση που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «δε θα περάσει».

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, επισημαίνοντας ότι ήρθε στη Βουλή μαινόμενος να μιλήσει για νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα προσπαθήσει να δώσει τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρόσχημα μάλιστα την υπεράσπιση της «συνδικαλιστικής μαφίας» – όπως τους λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι –  που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων. Αυτούς στηρίζει ο κύριος Βρούτσης, γιατί αυτοί υπερασπίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια όλη τη βάρβαρη πολιτική. 

Παρότρυνε, μάλιστα, τον υπουργό να αλλάξει το όνομα του υπουργείου σε «υπουργείο Εργοδοσίας». 

«Έρχεται τώρα με μένος να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Ε, δε θα περάσει. Και σας το λέμε εμείς. Πόλεμος θα γίνει. Κυριολεκτικά. Αν νομίζετε ότι οι εργαζόμενοι θα υποταχθούν τόσο εύκολα κάνετε μεγάλο λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας για ηλεκτρονικά μητρώα συνδικαλιστών και διαδικτυακές ψηφοφορίες για τη διενέργεια απεργιών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έκανε λόγο για «εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία ενός άλλου κόμματος που θα πάρει τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική με μεγαλύτερη ένταση γιατί τώρα το κεφάλαιο απαιτεί σκληρή πειθαρχία για να μπορέσει να αυξήσει τα κέρδη του».

Αναφορικά με τη συζήτηση περί «κανονικότητας», είπε ότι «αυτό που είναι “κανονικότητα” είναι αυτό που έχετε χτίσει όλοι μαζί γιατί όλοι ψηφίσατε τα μνημόνια, και είναι το θεσμικό πλαίσιο που τσακίζει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για να πληρώσουν αυτοί την κρίση και όχι αυτή που θησαύρισαν και κατά τη διάρκεια της κρίσης και για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη των κερδών των ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου».

«Έχουμε αλλαγή σκυτάλης και τις συστάσεις της Κομισιόν που “μεταφράζονται” σε κεφαλή δεξιά και βήμα χήνας, ότι έχετε υπογράψει και ότι έχετε συμφωνήσει θα τα εφαρμόσετε όλα και σε αυτό είστε όλοι συνυπεύθυνοι», τόνισε.

Είπε ότι ούτε η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ ούτε προηγουμένως του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «ουδέτερη» και «όλων των Ελλήνων», αλλά «σκληρά ταξική πολιτική απέναντι σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο και προκλητική στη στήριξη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου». Υπογράμμισε, δε, ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική και δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης είναι μόνο το ΚΚΕ.

Ανέφερε ότι «για τους σοβαρούς αναλυτές βιώσιμη ανάπτυξη στον καπιταλισμό δεν υπάρχει γιατί η ιστορία του είναι συνδεμένη με κρίσεις ενώ ούτε δίκαιη καπιταλιστική ανάπτυξη υπάρχει γιατί για να υπάρχουν μεγάλα κέρδη πρέπει να υπάρξει υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων».

Κάλεσε τη ΝΔ να «πει ένα ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ» γιατί «αυτοί είπαν ότι η ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο από την “υγιή” επιχειρηματικότητα, όπως και εσείς».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια για κίνητρα δισεκατομμυρίων προς το κεφάλαιο «όχι από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά από την τσέπη, τον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου» από «προκλητικές φοροαπαλλαγές (προς το κεφάλαιο) που συνεχίζονται», από τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, από ιδιωτικοποιήσεις «στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε “πρωταθλητισμό”» από εργασιακές σχέσεις «γαλέρας» και απλήρωτη εργασία και από το αντεργατικό οπλοστάσιο, όπως είπε.

Νέο μουσικό ντοκιμαντέρ του Θανάση Παπακωνσταντίνου – Τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης

Νέο μουσικό ντοκιμαντέρ του Θανάση Παπακωνσταντίνου – Τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης

Οι παντοτινές αγάπες του Θανάση, μουσική, φύση, ποίηση, συναντιούνται σε ένα μουσικό ντοκιμαντέρ (72’) γυρισμένο…

Καταγγελία Πολάκη για φωτογραφική διάταξη ώστε να μην κινδυνεύσει το σπίτι του Χατζηνικολάου

Καταγγελία Πολάκη για φωτογραφική διάταξη ώστε να μην κινδυνεύσει το σπίτι του Χατζηνικολάου

«Αποκαλύψεων συνέχεια… Ανάρτηση τρίτη και φαρμακερή, Νίκο Χατζηνικολάου».

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το «Οργισμένο Είδωλο» – Μία προβολή για το αριστούργημα του Μάρτιν Σκορσέζε

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το «Οργισμένο Είδωλο» – Μία προβολή για το αριστούργημα του Μάρτιν Σκορσέζε

Το «Οργισμένο Είδωλο» αποτελεί ένα γνήσιο έργο τέχνης όσο και τον τελευταίο φωτεινό φάρο μιας…