Ομολογία Γεραπετρίτη: Παραδέχεται ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τα πάντα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ (video)

Μετά τον Οικονόμου και ο Γεραπετρίτης παραδέχεται ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τα πάντα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

5777787

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης παραδέχτηκε το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ επισημαίνοντας μάλιστα, ότι η κυβέρνηση γνωρίζει και τα κέντρα που διέπραξαν τις παράνομες παρακολουθήσεις.

«Υπήρξε ένα σύστημα το οποίο υπερέβη το θεμιτό και τις αρμοδιότητες που αποδίδονται στην ΕΥΠ» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, ομολογώντας επί της ουσίας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση γνώριζε για το σύστημα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CAPITAL, o ίδιος εμφανίστηκε στην ίδια γραμμή του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος παραδέχτηκε χθες στον «αέρα» του ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση -άρα και ο πρωθυπουργός που προΐσταται της ΕΥΠ- γνωρίζει τον παρακρατικό μηχανισμό που παρακολουθούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες ο Γιάννης Οικονόμου ομολόγησε ότι: «έχουμε πει πολλές φορές ότι αν υπήρχαν μέσα στους κύκλους της ΕΥΠ ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου και έκαναν τέτοια πράγματα, αυτά θα φανούν, θα αποδειχθούν, δεν θα μείνει καμία σκιά».

Οικονόμου και Γεραπετρίτης βγάζουν ψεύτη τον αρχηγό τους

Βέβαια, την ίδια στιγμή που τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχονται τον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσποιείται ακόμα τον ανήξερο ενώ, την ίδια στιγμή, δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει πώς δεν υφίσταται σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων.

Με άλλο λόγια, όταν ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι «έφυγε κόσμος από την ΕΥΠ», όπως λόγου χάρη ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Παναγιώτης Κοντολέων, η γραμματέας του, η περιβόητη Βαγγελιώ και οι υποδιοικητές της ΕΥΠ, καταδεικνύει ότι το Μέγαρο Μαξίμου, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προΐσταται της ΕΥΠ, ενημερώθηκε και για όλα τα παραπάνω και έλαβε μέτρα για να παύσει τη λειτουργία του παράκεντρου.

Στην ίδια γραμμή εμφανίστηκε και ο κ. Γεραπετρίτης ο οποίος δήλωσε ότι «υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης», αναφερόμενος στις κινήσεις τις οποίες ανέφερε και ο κ. Οικονόμου. Βέβαια, και σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει για ακόμα μια φορά στη σέντρα.