Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, δίχως όμως να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, καθώς…

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, δίχως όμως να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, καθώς ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν με τη λήψη των μέτρων στα εργασιακά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά αυξάνει την ταμειακή πίεση και ανεβάζει τον λογαριασμό των μέτρων. Αλλά σίγουρα ο καθένας που χειρίζεται τα θέματα αυτά θέλει να κάνει το καλύτερο για τον τόπο με τον δικό του τρόπο. Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε εθνικά ενωμένοι» που επέμεινε ότι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους πρέπει να λυθεί τώρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δεν είναι πια τεχνικό θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον αλλά αυτό πρέπει να οδηγήσει σε αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επανέλαβε την αντίθεση του να ανοίξουν τώρα τα εργασιακά.

«Δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών που δεν συνεισφέρουν τίποτα στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει παρόμοια συζήτηση. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι εταίροι μας και η τρόικα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την αντίθεση του αναφορικά με τα μέτρα στα εργασιακά ζήτησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. «Για όσα η τρόικα επιμένει αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα με βρίσκουν αντίθετος οι αξιώσεις της τρόικας αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ήδη αποσαθρωμένα και οι αξιώσεις της τρόικας είναι να ισοπεδωθούν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει» σημείωσε και χαρακτήρισε «απαράδεκτες» της απαιτήσεις των δανειστών.

Νωρίτερα κατά την άφιξή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός ερωτηθείς εάν τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν σήμερα σημείωσε ότι “πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προσερχόμενος στη Βουλή μαζί με τον Α. Σαμαρά, ο οποίος υπογράμμισε ότι το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να κλείσει σήμερα.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το τι θα συμβεί με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, καθώς στόχος είναι να ψηφιστούν τα μέτρα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Στο τραπέζι πρόκειται επίσης να τεθούν το θέμα της ημερομηνίας και της διαδικασίας ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.


Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη