Όλη η αλήθεια για το πόθεν έσχες της Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

Γκρίζες ζώνες και αρκετά περίεργα ευρήματα εντοπίζει κανείς στο Πόθεν Έσχες της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου. «Βοσκοτόπια» που κατέχει εμφανίζονται να αποκτήθηκαν με… δυο διαφορετικούς τρόπους, κληρονομιές καλύπτονται από γκρίζα σημεία ενώ σε ακίνητά της υπήρχαν και… αυθαίρετες κατασκευές.

NewsRoom 27/12/2017 | 14:58

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του τελευταίου φύλλου του Documento και με βάση τα όσα δήλωσε στο πόθεν έσχες της, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται να έχει αποκτήσει με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές ημερομηνίες ένα ακίνητο.

Ένα ακίνητο βέβαια, μπορεί να αποκτηθεί είτε μέσω γονικής παροχής είτε μέσω αγοράς. Και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του ο Βασίλης Ανδιανόπουλος, το ίδιο ακίνητο δηλώνεται άλλοτε ότι αποκτήθηκε με γονική παροχή και άλλοτε ότι το αγόρασε δανειζόμενη από τράπεζα. Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία δήλωση περιουσιακής της κατάστασης, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι έχει στην ιδιοκτησία της έναν βοσκότοπο 4.187 τ.μ, τον οποίο απέκτησε μέσω αγοράς και με τραπεζικό δάνειο αξίας 40.000 ευρώ το 2003.

Όμως σε προηγούμενη δήλωση πόθεν έσχες το ίδιο ακίνητο, με τον ίδιο αριθμό συμβολαίου και με τα ίδια τετραγωνικά μέτρα δηλώνεται ως αγροτεμάχιο ενώ ως τρόπος κτήσης αναγράφεται η γονική παροχή κατά το έτος 2005. Το ακίνητο, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση περιουσιακής της κατάστασης, βρίσκεται στον δήμο Μπιζανίου του νομού Ιωαννίνων.

Τα περίεργα ευρήματα δηλαδή οι δηλώσεις πόθεν έσχες όπου αναγράφεται κάθε φορά διαφορετικός τρόπος απόκτησης του ίδιου ακινήτου –άλλοτε με γονική παροχή, άλλοτε με αγορά και με διαφορετική χρονολογία– θέσαμε υπόψη της κ. Ασημακοπούλου. Οι απαντήσεις της, πάντως, δεν ξεκαθάρισαν την κατάσταση.

Ασημακοπούλου: «Δεν ξέρω…»

«Σίγουρα είναι το ίδιο αγροτεμάχιο; Κάποιο μπέρδεμα θα έχει γίνει. Αυτό είναι ένα αγροτεμάχιο στα Γιάννενα που αγόρασα με δάνειο και το αποπληρώνω κανονικά. Με γονική παροχή που μου λέτε έχω αποκτήσει το σπίτι μου στην Αθήνα, οπότε ίσως έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα στην προηγούμενη δήλωση» δήλωσε για το θέμα η Ασημακοπούλου.

Οι κληρονομιές, τα αυθαίρετα και τα ομόλογα

Η υπόθεση με τις γκρίζες ζώνες στο πόθεν έσχες της Ασημακοπούλου δεν σταματά εδώ. Ακίνητα που φέρεται να έχει αποκτήσει η βουλευτής της ΝΔ από κληρονομιά και εμφανίζονται με διαφορετικές ημερομηνίες κτήσης. Η ίδια, επικαλέστηκε άγνοια.

Συγκεκριμένα, ενώ παλαιότερα ως έτος κτήσης αναγραφόταν το 2008, πλέον αναγράφεται το 2007. Η ίδια σχολίασε πως έχει καταθέσει στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες τη σχετική αποδοχή κληρονομιάς. «Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στο έτος κτήσης. Τα ακίνητα αυτά προέρχονται από κληρονομιά του πατέρα μου, ο οποίος πέθανε τον Μάιο του 2007 και η αποδοχή κληρονομιάς έγινε το 2008. Μήπως άλλαξαν οι κανόνες του πόθεν έσχες και πλέον δηλώνεις ημερομηνία θανάτου και όχι την ημερομηνία αποδοχής της κληρονομιάς; Δεν το ξέρω».

Όπως σημείωσε η βουλευτής αυτές οι διαφορές στη δήλωση μπορεί να οφείλονται σε αλλαγή λογιστή: «Στις παλιότερες δηλώσεις πόθεν έσχες χρησιμοποιούσα τον λογιστή του πρώην άντρα μου. Οπότε μπορεί ο παλιός μου ορκωτός λογιστής να έλεγε ότι αναγράφεται η ημερομηνία αποδοχής κληρονομιάς και όχι η ημερομηνία θανάτου».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η βουλευτής της ΝΔ είχε και αυθαίρετες κατασκευές. Σε δύο από τα προερχόμενα εκ κληρονομιάς ακίνητά της, όπως αναγράφεται, πραγματοποιήθηκε νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε τμήματα αυτών το 2016.

Η κ. Ασημακοπούλου κατέχει επίσης δύο ομόλογα –αξίας 100.000 ευρώ έκαστο– προερχόμενα εκ κληρονομιάς. Στο πόθεν έσχες του 2011, όντας δημοτική σύμβουλος, δήλωσε καταθέσεις από κληρονομιά ύψους 129.000 δολαρίων και 30.000 ευρώ. Στο πόθεν έσχες για το 2013 η κ Ασημακοπούλου δηλώνει καταθέσεις από κληρονομιά που ανέρχονται σε περίπου 510.000 δολάρια και 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «οι κληρονομιές προέρχονται από τον παππού και τη γιαγιά μου», σημειώνοντας πως «το πόθεν έσχες μου δεν έχει κανένα θέμα γιατί ελέγχεται κάθε χρόνο από ορκωτούς λογιστές και όποτε αναγράφεται κάποια κληρονομιά έχω καταθέσει το κληρονομητήριο».

Καυστικό tweet Βαξεβάνη για Άννα-Μισέλ και Μαρέβα

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ρώτησε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά αν είναι φίλος του ο Καλογρίτσας και πόσα χρήματα του δίνει σε διαφήμιση στο Documento.

Ο εκδότης του Documento και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης έδωσε μια πρώτη απάντηση στην παράκρουση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Έχει και η Άννα Μισέλ απορίες για το πώς τα βγάζουμε οικονομικά στο Documento.Να έρθει να της εξηγήσουμε. Αλλά να φέρει και τα χαρτιά του πόθεν έσχες της να μας εξηγήσει τα εισοδήματά της από κληρονομιές γιατί έχουμε και μεις απορίες», έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης στο twitter.

Με τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του Documento, η βουλευτής της ΝΔ μέσω twiiter έκανε λόγο για κακοήθη και άνανδρη επίθεση εναντίον της. Ανήρτησε, όπως έγραψε και το «πόθεν έσχες» της. Φυσικά και δεν επρόκειτο για το «πόθεν έσχες» της, αλλά για την ερώτηση που κατέθεσε για τη χρηματοδότηση του Documento.

«Μαρεβα και Άννα Μισέλ αλληλέγγυες σε ζητήματα πόθεν έσχες. Αλίμονο. Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά περί τον Κυριάκο», σχολίασε ο Κώστας Βαξέβανης με tweet του.