Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις σπάνε σε δύο δόσεις

Σε δύο δόσεις σπάνε οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις για όσους έχουν μικτό άθροισμα (από κύρια και επικουρική) άνω των 1.300 ευρώ. Αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθούν οι μαζικές αντιδράσεις από τους συνταξιούχους.

5742dc251dc524de388b4569 1

Το πρώτο κύμα των περικοπών θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις πληρωμές που θα γίνουν στις 2 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σχεδόν το 40% των συνταξιούχων που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ. Ενώ το δεύτερο κύμα των περικοπών θα πιάσει το υπόλοιπο 60% των συνταξιούχων με τις πληρωμές που θα γίνουν στις 2 Σεπτεμβρίου.

Στον κόφτη μπαίνουν περίπου 400.000 συνταξιούχοι. Το Δημόσιο θα είναι μέσα στο πρώτο κύμα των μειώσεων, δηλαδή στις πληρωμές της 2ας Αυγούστου. Πιθανότατα να περιλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ ή άλλων μικρότερων Ταμείων.

Με αυτόν τον σχεδιασμό κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης αφενός για να μην «πέσουν» οι περικοπές σε μία πληρωμή για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και αφετέρου γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο η επεξεργασία των στοιχείων ανά «ομάδα συνταξιούχων» που θα μπουν στον κόφτη των επικουρικών…