Newsroom

Newsroom

Οι Massive Attack στο Release Athens

To Release Athens 2020 υποδέχεται τους Massive Attack, το Σάββατο 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. 

Massive Attack periodia

Μία από τις σπουδαιότερες και πιο αγαπημένες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους έως τώρα.

Massive Attack

Ξεκινώντας από το Bristol της Αγγλίας, το 1988, έχοντας τις ρίζες τους στην κολεκτίβα The Wild Bunch, οι Massive Attack κατόρθωσαν να γίνουν οι προφήτες ενός σκοτεινού ψηφιακού μέλλοντος, ένα μουσικό συγκρότημα που βρίσκεται μόνιμα μπροστά από την εποχή του. Παρότι έχουν κυκλοφορήσει μόλις 5 studio albums, η παρουσία τους άλλαξε τη σύγχρονη μουσική για πάντα.

Αμφισβητώντας κάθε γνωστή pop φόρμα και κλισέ, δημιούργησαν έναν δικό τους ήχο που δεν μπορούσε να μπει σε καμία κατηγορία. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο όρος του Trip Hop, με σκοπό να περιγράψει αυτόν τον συνδυασμό ηλεκτρονικών ήχων, πειραματισμών, hip hop, samples, επιρροών από τη dub / reggae / soul, ακόμα και από το post-punk.

Με το κλασικό ντεμπούτο, «Blue Lines» (1991), καθιερώθηκαν άμεσα. Το πανέμορφο «Protection» (1994) επιβεβαίωσε την αξία τους και το αριστουργηματικό «Mezzanine» (1998) απλά παραμένει μία αξεπέραστη κορυφή. Το «στοιχειωμένο» «100th Window» (2003) και το γοητευτικό «Heligoland» (2010) ολοκληρώνουν τη, μέχρι σήμερα, δισκογραφία τους που, όμως, περιέχει και πολλά remixes και EPs (με το καταπληκτικό EP «Ritual Spirit» να σηματοδοτεί την εντυπωσιακή επιστροφή τους, το 2016), καθώς και πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως η Liz Fraser, η Tracey Thorn, o Tricky, o Damon Albarn, o Horace Andy, η Hope Sandoval, οι Young Fathers, μεταξύ αρκετών άλλων.

Τα show τους είναι μοναδικά. Τα visuals έχουν μια σταθερή αξία, με μηνύματα που θέλουν να ενοχλήσουν και να αφυπνίσουν. Ο ήχος είναι άλλοτε γλυκός και καθησυχαστικός και άλλοτε πελώριος και εκκωφαντικός. Η περιοδεία για τα 20χρονα του αριστουργήματός τους «Mezzanine», το 2019, αποθεώθηκε και ο εγκέφαλος της μπάντας, Robert “3D” Del Naja, χαρακτηρίζει την επερχόμενη ως «έναν προσωποποιημένο νοσταλγικό εφιάλτη, ένα εγκεφαλικό ταξίδι. Μια νέα προσέγγιση σε μια εντυπωσιακή παραγωγή».

Οι Massive Attack πάντα έθεταν ερωτήματα και δεν θέλησαν ποτέ να προσφέρουν εύκολες απαντήσεις. Άγγιξαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να συμβιβαστούν με τις συνήθεις προσταγές του marketing και των δισκογραφικών. Μυστηριώδεις και απρόσιτοι, αλλά ταυτόχρονα με μια μουσική πρόταση μοναδικής έντασης, ζεστασιάς και ομορφιάς, παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο σεβαστά συγκροτήματα στον κόσμο.

Release Athens 2020

Ο 3D και ο Daddy G, οι υπέροχες φωνές που τους συνοδεύουν και τα αριστουργηματικά κομμάτια τους – από το «Teardrop» μέχρι το «Angel» και από το «Safe From Harm» μέχρι το «Unfinished Sympathy» – θα δημιουργήσουν μια βραδιά που δύσκολα θα υπάρξει εφάμιλλή της για το 2020. Το Σάββατο 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, θα ζήσουμε μία εμπειρία που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα!

Το 2020, το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα “Release The Earth From Plastic”. Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλούμενα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ας ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε έστω τα πρώτα βασικά βήματα ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα.

INFO:

20/06/2020

Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Δέλτα Φαλήρου, διασταύρωση Λ. Συγγρού και Λ. Ποσειδώνος

www.releaseathens.gr

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…