Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Βωβό σινεμά, Γιάννης Αγγελάκας και Λορήνα ΜακΚέννιτ

Όλα όσα θα δούμε τις επόμενες μέρες: θέατρο, σινεμά, εκδηλώσεις και συναυλίες. 

Erno Rubik 1 Photo Simon Moricz Sabjan.

Ο Ernő Rubik για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Tο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το Nostos University το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην έννοια της πολυπλοκότητας. Επίτιμος καλεσμένος της σειράς δράσεων είναι ο Ernő Rubik, εφευρέτης του Κύβου του Ρούμπικ. O διάσημος καθηγητής αρχιτεκτονικής και γλύπτης θα έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά για να μιλήσει στο κοινό και να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πρωταγωνιστή τον διάσημο κύβο του.

Info 28/6, Φάρος, ΚΠΙΣΝ, 18.30 – 20.00

Βωβό σινεμά στην Ταινιοθήκη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδoς σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών δίνει καλοκαιρινή γεύση στην κινηματογραφοφιλία με το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και πόλη- Η εποχή του βωβού». Το διήμερο αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο περιλαμβάνει τρεις ταινίες γυρισμένες στις αρχές του 20ου αιώνα σε Αθήνα και Βερολίνο (Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ, Άνθρωποι την Κυριακή, Κοινωνική Σαπίλα) και αποτελεί το πρώτο μέρος ενός ευρύτερου αφιερώματος με γενικό τίτλο «Κινηματογράφος και πόλη» που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Info 29-30/6, Ιερά Οδός 48, Αθήνα, στις 21.00.

Αγγελάκας και Βέβηλος

Η Μονή Λαζαριστών θα υποδεχτεί τον Γιάννη Αγγελάκα και τη μπάντα του 100°C, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο πλαίσιο του Urban Festival στη Θεσσαλονίκη. Συνταξιδιώτης του, ο Βέβηλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες MC’s και ένας από τους πρώτους ράπερ της πολιτικοποιημένης ελληνικής χιπ χοπ σκηνής από το μακρινό 1993.

Info Στις 17.00

φυγα Μικρασία

Οι απόγονοι των Μικρασιατών προσφύγων της Ανω Ελευσίνας πρωταγωνιστούν σε μια site-specific περιπατητική  παράσταση στην ιδιότυπη γειτονιά του Συνοικισμού. Τα μικρά προσφυγόσπιτα και τα αδιέξοδα σοκάκια μαρτυρούν σιωπηλά τις αναμνήσεις του μεγάλου ξεριζωμού. Ψηφίδες διηγήσεων συνθέτουν το μωσαϊκό της παράστασης, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης. Παραλαβή δελτίων εισόδου στο info point του Φεστιβάλ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ, 15 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

Info 24-28/6, ώρα έναρξης: 20.15, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας

Εκκλησιαστικό όργανο στη Σύρο

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» στη Σύρο πραγματοποιείται συναυλία με «Εργα ελληνικής καταγωγής συνθετών για εκκλησιαστικό όργανο και φωνή». Θα ακουστούν συνθέσεις για φωνή και εκκλησιαστικό όργανο καθώς και έργα για σόλο εκκλησιαστικό όργανο, Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών από τον 17ο ως τον 21ο αιώνα, από το Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου. 

Info 29/6, Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Ανω Σύρου

Η Λορήνα ΜακΚέννιτ στην Ελλάδα

Αν υπάρχει καλλιτέχνης που να αναμιγνύει ιδανικά την κέλτικη, τη folk, τη world και την pop μουσική, δημιουργώντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα, αυτή είναι σίγουρα η Καναδή ΜακΚέννιτ. Κάθε συναυλία της, με τα σπάνια παραδοσιακά όργανα που χρησιμοποιεί και τα αρώματα μουσικής από την παράδοση των Κελτών αλλά και της Μέσης Ανατολής, είναι μια μοναδική εμπειρία. Το «ξωτικό» από τον Καναδά έρχεται ξανά στην Ελλάδα και κανείς μουσικόφιλος δεν θα απουσιάσει.

Info Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη 26/6. Θέατρο Ηρώδου Αττικού, 27/6

Επίσης: 

– Ξεκινάει στις 29/6 το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο, «MuSifanto 2019», με έμφαση στην κλασική μουσική (έως 6/7)

– La μπάντα de la nada, παράσταση χορού-ακροβατικών από την ομάδα «Κι όμΩς κινείται» στο Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι (24,25/6)

-Παράσταση «A New Era (?) – Μια νέα εποχή (;)» για ιστορίες ζωής μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στο Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, (27-30/6)

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη