Ο πρώην Πάνος Καμμένος

Το πιο σύνηθες τροπάρι των χωρισμών είναι το τροπάρι της θυσίας. Εγώ που θυσίασα τα νιάτα μου, εγώ που στα  ‘δωσα όλα, εγώ που δεν σ’ αρνήθηκα ποτέ τίποτα. Αλλά ο Πρώην έδειξε αμέσως ποιο θα ‘ναι το δικό του τροπάρι. Στο Βίτσι και στον Γράμμο, σας θάψαμε στην άμμο.

Καμμένος 2

Καμία έκπληξη για όποιον γνωρίζει ότι οι παραληρηματικές πράξεις είναι η ενεστώτα εκδήλωση μιας κατάστασης που υπήρχε στον παρελθόν. Εν ολίγοις ήταν πάντα έτοιμος για την εκδίκησή του ο Πρώην, δεν του ξημέρωσε τώρα.

Για να πολωθεί μία κατάσταση χρειάζονται πάντα δύο. Κι ο Τσίπρας λόγω πολιτισμού δεν θα είναι ο ένας από τους δύο. Όμως καλό είναι να διαπιστώσει, μιαν ώρα αρχύτερα, πως δεν αρκεί να έχεις φερθεί σε κάποιον έντιμα για να μην σε εκδικηθεί με όλους τους τρόπους. Πως τα δώρα δεν τα φέρνει ο Άη Βασίλης. Προκειμένου να μην εκπλαγεί αν μια μέρα ανοίξει το καπάκι της κατσαρόλας του και δει το κατοικίδιο κουνέλι να βράζει στο ζουμί του. Ήδη μια μέρα μετά την αποχώρησή του, ο Πρώην κάλεσε τον Μητσοτάκη να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής προς τον πρωθυπουργό. Αφού παράλληλα επιτέθηκε στην Κοντουρά για το πολιτικό ποιόν του πατέρα της. Ο πόλεμος των Ρόουζ ξεκίνησε. Μέσα από αυτό τον πόλεμο, ο Πρώην δεν χάνει τον χαρακτήρα του. Απλά τον ξαναβρίσκει. Ήταν η πολιτική συνεργασία με τον Τσίπρα που του είχε δώσει προσωρινά μίαν άλλη υπόσταση συμπεριφοράς. Άπαξ και αυτή ανακλήθηκε, διεκδικεί ξανά τον εαυτό του.

Πέραν όμως του χαρακτήρα, υπάρχει κι η ιδεολογία. Κι εδώ επίσης θα έχουμε μία φούντωση. Ο Πρώην αμέσως θα γίνει οι φράσεις τις οποίες εκφέρει. Δεν τις λέει απλά για να τις επικοινωνήσει δημόσια. Ταυτόχρονα με την εκφορά των λόγων του «λέει και γίνεται».  Προκειμένου να αναδυθεί δυναμικά ως αρχηγός στον πιο σκληρό ακροδεξιό χώρο, με στόχο στις επόμενες εκλογές να βρεθεί οπωσδήποτε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περικεφαλαίες, παλαιοημερολογίτικα ράσα, αντισημίτες, όλα μέσα. Αυτό το ασφυξιογόνο πολιτικό μείγμα στοχεύει να εκπροσωπήσει ο Πάνος Καμμένος και ο χρόνος μετράει από τώρα.

Όταν ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός στο τέλος της συνέντευξης του από τη δημοσιογράφος Στάη, ποιο θεωρεί το δικό του «mea culpa», απάντησε λαθεμένη επιλογή προσώπων. Τον Καμμένο δεν θα τον εντάξει ποτέ στις λάθος επιλογές. Ήταν η λιγότερο κακή λύση προκειμένου να συγκρότησε και να κράτησε μια συμπαγή κυβέρνηση ικανή να παράξει έργο. Αλλά είναι όμως βέβαιο ότι πολλές φορές στο μέλλον θα σιχτιρίσει που έπεσε στην ανάγκη του. Thats life baby

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr