Ο Μητσοτάκης «απαγόρευσε» την κριτική στον Τσιόδρα

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κριτική στον Σωτήρη Τσιόδρα... «απαράδεκτες επιθέσεις»

NewsRoom 29/10/2020 | 13:41

«Προέταξε τα στήθη» του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον σύντροφο Τσιόδρα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Το μήνυμα του πρωθυπουργού εξαιρετικά απλό. Όποιος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ή στους «προστατευόμενους» της θα χαρακτηρίζεται άθλιος, ανήθικος και απαράδεκτος.

Για την ακρίβεια στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη.

Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε».

Τι κι αν πριν λίγες μέρες, ο καθηγητής φορώντας το κουστούμι του πολιτικού αν και στην αρχή παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δύσκολες, στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα και η ανάγκη να βελτιωθεί η εικόνα που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες.